EL SERIAL DE L'ESTIU

Neymar, un embolic amb tres postors

El Madrid i el Juventus juguen les seves cartes mentre el Barça afina la seva oferta per obtenir una cessió amb clàusula de compra el 2020

marcosl49467180 paris saint germain s brazilian forward neymar looks on as h190817170031

marcosl49467180 paris saint germain s brazilian forward neymar looks on as h190817170031 / FRANCK FIFE

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch

El serial del fitxatge de Neymar troba diàriament nous girs i incorpora protagonistes, amb fines filtracions aquí, a Madrid i a París, per afegir més incertesa que claredat sobre quina serà finalment la seva destinació. Com si el serial fos un mirall del mateix Neymar, tot sembla a compte d’infinitat de capricis, començant pel jugador, cansat del París SG com si fos una joguina gastada. 

Neymar és alhora un caprici reconvertit en necessitat peremptòria pel president del Barça, Josep Maria Bartomeu, aparentment entossudit a omplir de galàctics la davantera de l’equip. Per això sembla que es planteja enviar una oferta al club parisenc consistent a demanar una cessió remunerada (falta conèixer la quantitat) amb una compra per al 2020 (falta saber si obligatòria o no).

Com a orientació de l’oferta que se li pot plantejar al PSG convé recordar que la clàusula de rescissió del brasiler el 2020 descendeix als 170 milions, una xifra encara escandalosa per a un futbolista tan extraordinari com propens a les lesions i a la vida alegre. Al final d’aquesta temporada tindrà 28 anys i dues temporades més al seu contracte. 

Des de París es va deixar entreveure l’escepticisme del club francès per la suposada proposta de cessió amb opció de compra. “Estem oberts, però la qüestió no és la fórmula, sinó que se satisfacin les condicions financeres que demanem”, va indicar una font del PSG citada ahir per ‘L’Équipe’. ‘Le Parisien’, ben connectat amb el club, donava per fet que la hipòtesi d’un préstec de Neymar al Barça amb opció de compra “no té cap opció de ser acceptada”. 

Notícies relacionades

Tot i així, el soroll al voltant del brasiler prosseguirà fins, tot apunta, el 2 de setembre mateix, data de tancament del mercat. Mentrestant el relat s’alimenta amb el suposat interès de Florentino Pérez i la creença des dels mitjans de Madrid que la prospecció blaugrana podria no ser més que un farol, una representació teatral, ja sigui per encarir el fitxatge dels blancs com per acontentar Messi. Ja arribarà el moment oportú, es considera des de la casa blanca, per llançar la millor oferta per atreure el brasiler al costat d’Hazard, un escenari que en el club blaugrana es tem sobremanera.

En la licitació compareix també el Juventus, que resulta tenir tant interès a desprendre’s de Dybala com amb aconseguir Neymar. Diners i un davanter com l’argentí que supliria el brasiler seran la seva oferta, segons els mitjans italians.