UNA PRETEMPORADA CARREGADA

L'estiu del Barça: tres continents, sis partits, quatre lesions

La plantilla blaugrana acumula gairebé tantes hores en avions com en el camp, la qual cosa ha llastat la preparació

aguasch49223919 fc barcelona s spanish head coach ernesto valverde  front  l190820214607

aguasch49223919 fc barcelona s spanish head coach ernesto valverde front l190820214607 / STR

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch

Ja no se sap si els jugadors delBarça, des de l’inici dels entrenaments, han acumulat més hores embotits en avions o agafant la forma sobre la gespa. Pugna disputada. Conseqüència dels compromisos comercials per expandir la marca Barça adquirits per la directiva.  No està clar l’impacte en l’informe de lesions, gens menyspreable a hores d’ara, tant en la quantitat com per la qualitat de les baixes. En 25 dies, viatges a tres continents (Àsia, Amèrica i Europa), sis partits (quatre victòries per dues derrotes) i de retruc quatre comunicats mèdics: Messi, Neto, Suárezi l’últim,Dembélé

Ernesto Valverdeja es va queixar de la planificació fa uns 10 dies, als Estats Units, amb la boca petita, que per alguna cosa és un entrenador de club poc donat a les estridències. “Ens hem d’adequar al tipus de pretemporada que tenim”, va assenyalar amb gest d’enuig abans d’advertir que l’Athletic arribaria “més rodat” a l’estrena de lliga. Això va passar, certament, a San Mamés. El Barça va arrossegar les cames i va caure pel fantàstic gol d’Aduriz.

Lesió confusa

No hi ha entrenador a qui li agradi aquest anar i venir per les terminals del món en el període d’ampliar els pulmons i enrobustir la musculatura. Valverde no està sol. Guardiola i Luis Enrique i tants altres de clubs europeus van fer cara de pomes agres al seu dia per les gires comercials. Tots ja s’hi han acostumat. S’han resignat davant la rendibilitat institucional. El que passa és que aquest estiu el club blaugrana va planificar més desplaçaments dels habituals. Les missions de conquista de mercat a un continent se solen concentrar, no dos com és el cas.

Dembélé, en el moment de notificar la seva lesió en l’entrenament de dilluns a Sant Joan Despí. / FCB

Messi encara no es va entrenar ahir amb el grup i la seva participació en el partit de diumenge contra el Betis és encara una incògnita

En aquest sentit, les lesions no poden atribuir-se directament als viatges. No obstant, no ajuden el cos. I sembla poc discutible que els futbolistes van curts de preparació. Messi es va lesionar al soli en el primer entrenament acabat d’aterrar d’Eivissa. Ahir encara no va entrenar amb el grup i la seva participació en el partit davant el Betis de diumenge no està, ni de bon tros, assegurada.

Gairebé tres dies de vacances

Notícies relacionades

Allò de Neto va ser una fractura, cas a part, doncs. Suárez es va lesionar també el soli en el primer quart d’hora davant l’Athletic i en té per a unes tres setmanes. I Dembélé va sucumbir en algun moment confús entre San Mamés, el seu viatge del cap de setmana –ja fos al Senegal o a Rennes– i el rondo de l’entrenament de dilluns. Cinc setmanes més apartat. I ja són massa per a un futbolista que va perdent adeptes a velocitat de jet supersònic. 

Valverde tindrà les seves raons, amb el suport dels preparadors físics se suposa, per haver concedit gairebé tres dies de vacances als seus jugadors després de la derrota bilbaïna. Com si no haguessin volat suficient, alguns van optar per marcar-se un quart continent, curiosament els lesionats. Si el francès va viatjar a terres senegaleses (negat pel seu representant), Suárez va volar amb seguretat a Tànger en una nova constatació que els futbolistes del Barcelona disposen d’una màniga ampla com a mínim qüestionable.