CANVIS A L'ORGANIGRAMA

El Barça posa Kluivert al capdavant del planter

La confirmació del fitxatge de l'holandès pot precipitar la dimissió de Pep Segura com a mànager esportiu del club

"Hi ha moltes coses que hem de fer, ho veureu en el futur", diu el nou responsable formatiu

kluivert

kluivert

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

L’holandès Patrick Kluivert és, des d’avui, màxim responsable de tots els equips de futbol formatiu del FC Barcelona, des del prebenjamí fins als juvenils. Amb la incorporació de Kluivert, que s’ha fet oficial amb la firma d’un contracte fins al 2021, el fins ara mànager general esportiu, Pep Segura, perd el control del planter blaugrana, circumstància que, segons diverses fonts, precipitarà la seva dimissió de manera més o menys imminent

"Estic molt agraït de tornar a casa. Hi ha moltes coses que hem de fer. El meu cor s’emociona molt", ha dit Kluivert, que l’última feina que va tenir va ser la d’ajudant deClarence Seedorf en la selecció camerunesa en la Copa d’Àfrica. Tots dos van ser acomiadats pel pobre paper del seu equip. "He sigut nen, vaig créixer a l’Ajax, una mica similar a La Masia, puc aportar bastantes coses. Ho veureu en el futur", ha advertit l’exdavanter del Barça, transformat ara en el nou cap del planter.

"He sigut nen, vaig créixer a l’Ajax, que és una mica similar a La Masia, puc aportar bastantes coses" (Kluivert)

Kluivert, de 43 anys, que va jugar al Barça entre 1998 i el 2004, substitueix com a màxim responsable del futbol de base Jose Mari Bakero i Guillermo Amor, que depenien directament de Segura. Amb la remodelació de l’organigrama, l’holandès només respondrà davant de la denominada comissió esportiva, integrada pel president Josep Maria Bartomeu, el vicepresident Javier Bordas i els directius Silvio Elías i Xavier Vilajoana.

Bakero, encara que no és oficial, passarà a encarregar-se exclusivament de la planificació del Barça B, mentre que les noves responsabilitats d’Amorestan encara per definir, tot i que podria quedar integrat a l’àrea de relacions institucionals.

Pep Segura, al seu despatx al Camp Nou.

El fitxatge de Kluivert s’emmarca en una estratègia de situar exjugadors en llocs clau de l’organigrama tècnic, segons sosté la junta, per tal de recuperar les senyes d’identitat de la filosofia de joc del club en el qual s’inscriu, per exemple, el retorn de Víctor Valdés per dirigir al Juvenil A.

Mestre, Segura i ¿ascens d’Abidal? 

Però el Barça torna a viure un altre canvi en l’estructura esportiva del Barça. No hi ha estiu tranquil als despatxos del Camp Nou. Amb el presidentJosep Maria Bartomeui el secretari tècnicÉric Abidal a Kobe acompanyant l’equip en la seva gira, el club va dissenyar el nou projecte esportiu de La Masia, que ha posat en mans de Kluivert, que podria ser acompanyat per Xavi Roca com a secretari tècnic del futbol formatiu.

Tres setmanes després de la dimissió de Mestre, Segura queda més debilitat que mai

Notícies relacionades

Tres setmanes després de la dimissió deJordi Mestre com a vicepresident esportiu, càrrec que ha assumit el mateix Bartomeu, Segura està a punt de deixar el club al veure profundament retallades les seves responsabilitats amb l’arribada de Kluivert. Era Mestre qui més el defensava.

I després de la seva inesperada marxa, el club ha seguit el pla traçat per Xavi VilajoanaSilvio Elías i Javier Bordás, els tres directius de la comissió esportiva. Un pla en què no hi ha lloc per a Segura, que seria el tercer director esportiu que abandona el Barça en els últims quatre anys i mig després queBartomeu acomiadésZubizarreta i no renovés el contracte de Robert Fernández. Si l’encara mànager general esportiu del club se’n va es podria precipitar l’ascens d’Abidal a la cúpula, concentrat, això sí, en el futbol professional, perquè el planter pertany ara a la tutela de Kluivert.