marcosl49182424 soccer football   pre season friendly   chelsea v fc barcelo190723130944

marcosl49182424 soccer football pre season friendly chelsea v fc barcelo190723130944 / KIM KYUNG-HOON

El Barça de Griezmann i De Jong s'estrena amb derrota contra el Chelsea

Valverde va fer dos equips completament diferents en el debut amb el francès de 9 i Frenkie de migcampista

4
Marcos López

El Barça de Griezmann (primera part) i de De Jong (segona) es va estrenar amb derrota al Japó. Va perdre amb el Chelsea (1-2, gols d’Abraham, Barkley i Rakitic) en un partit en què no va tenir contundència ofensiva i en què va pagar, a més, el poc marge de preparació,

tan sols una setmana de feina. El nou equip de Lampard, doncs, va aprofitar aquesta debilitat defensiva, sintetitzada en l’error inicial de Sergio Busquets que va provocar el 0-1, i al fet que Neto, que va debutar amb bon to, no va poder veure la trajectòria del verinós xut del 0-2. Tot i això, Rakitic, un dels soldats més fidels de Valverde, es va voler rebel·lar amb un meravellós gol amb un potent xut amb la dreta des de fora de l’àrea per acomiadar-se de Tòquio.

Abraham supera Ter Stegen en el 0-1 del Chelsea. / REUTERS / issai kato

En realitat, el nou Barça de Valverde, capítol tres, va quedar reduït inicialment a Griezmann, perquè De Jong estava assegut a la banqueta. Després, va sortir l’holandès. El francès era l’únic rostre diferent unit al de tres joves, que, amb més o menys fortuna, han anat traient el cap al primer equip. Eren Riqui Puig, el més actiu en els primers 45 minuts, Oriol Busquets, confinat a una posició radicalment nova (va exercir de lateral dret sent mig centre pur), i Collado, un extrem murri.

La frescor de Riqui Puig

La resta era el de sempre. Amb una defensa que podria ser perfectament la titular, amb permís de Lenglet, clar, i un atac inusual en què Dembélé cavalcava per la banda dreta i Griezmann ocupava la casa buida de Luis Suárez.

L’exmatalasser, que es va espantar al rebre una dura entrada de Jorginho, va jugar de nouNou, això sí, estil Barça. És a dir amb mobilitat i dinamisme, actuant per tot el front d’atac. No va tenir contundència (tot just un xut, i en el minut 44) però sí que va demostrar connexió amb els seus nous socis de la davantera.

Umtiti intenta frenar Mount, el jugador del Chelsea. / AFP / Toshifumi KITAMURA

Mentre Griezmann demostrava el seu bon peu, Riqui Puig exhibia la frescor de sempre amb la personalitat que sol desprendre el seu joc deixant, per exemple, un excel·lent cop de taló al cor de l’àrea anglesa, que Dembélé no va poder culminar amb encert. A poc a poc, el Chelsea s’apropiava del partit augmentant el nivell de la pressió.

Ho va fer amb tant d’encert que va provocar el primer gran error del Barça. Va empènyer l’equip de Valverde cap al balcó de l’àrea de Ter Stegen i va forçar el primer error de Sergio Busquets, que va acabar amb el gol d’Abraham. Greu error que va castigar els blaugrana.

El dinamisme de Frenkie

En la segona meitat, tot era nou. Valverde va canviar els 11 jugadors. Des del porter (Neto va suplir Ter Stegen) fins a l’extrem esquerre (Collado va cedir el seu lloc a Carles Pérez) i el davanter centre (Rafinha va ocupar el lloc de Griezmann). Amb De Jong instal·lat al mig del camp, ubicat a la sala d’estar de Sergio Busquets, ja que Rakitic exercia d’interior dret i Aleñá assumia el rol d’interior esquerrà.

De Jong felicita Rakitic després de l’1-2 del croat. / REUTERS / ISSAI KATO

Però el jove holandès va deixar rastres en el seu debut que mira més cap endavant que cap enrere, malgrat que a l’Ajax va actuar fins i tot de central. De Jong movia amb dinamisme la pilota i el Barça generava un bon inici de la segona part amb quatre xuts (Rafinha, Carles Pérez, en dues ocasions, i Aleñá) en sis minuts. Els millors minuts del Barça, sens cap dubte. Va quedar també la prova d’una excel·lent jugada col·lectiva iniciada, precisament, per Neto que va acabar als peus de Rafinha, amb un gran xut atrapat per Kepa, que va tenir més feina que en tota la primera part.

Oriol Busquets, que va exercir de lateral dret, serveix de banda davant de Valverde. / REUTERS / ISSEI KATO

Hi va haver temps, a més, per percebre els reflexos de Neto quan un horrible rebuig de Todibo el va col·locar en un escenari perillós. L’exporter del València va ser àgilrebutjant el xut del seu company. I va ser també més precís del que s’esperava en el joc amb els peus, tot i que va veure tard el segon gol del Chelsea perquè els seus propis defenses li van tapar l’horitzó del xut de Barkley.

Va acabar el partit amb el tradicional ball de canvis a l’equip anglès perquè el Barça va apostar per un altre model. Dos equips en 90 minuts. El primer, amb Griezmann; el segon, amb De Jong i Neto. Els dos onzes es van quedar secs, incapaços de batre el jove Kepa fins que va aparèixer Rakitic per dibuixar un bonic i potent xut amb la dreta que maquillava el resultat final en l’últim sospir.

La fitxa del Barça - Chelsea (1-2)