EL CONFLICTE INTERMINABLE

Neymar apunyala el PSG: «El millor va ser quan els vaig eliminar amb el Barça»

L'encara estrella del conjunt parisenc reconeix, al Brasil, abans de presentar-se aquest dilluns a París, que va disfrutar amb el 6-1 de la Champions

«Després del sisè gol, el vestidor es va tornar completament boig», assenyala 'Ney', en el seu últim acte públic, a São Paulo, abans de viatjar a França

rozas49058561 brazilian soccer player neymar smiles during an interview wi190714115322

rozas49058561 brazilian soccer player neymar smiles during an interview wi190714115322 / NACHO DOCE

5
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Diuen que en la guerra val tot. I en la guerra que Neymar Júnior i el seu pare han emprès contra el París Saint Germain no només serveix no presentar-se el dia que toca de la pretemporada, ni tan sols reconèixer que no vol continuar jugant a l'equip milionari francès, sinó que també val menysprear-lo i riure-se'n d'aquest i de la seva història. Fins i tot de les seves desgràcies. Tot serveix perquè els responsables qatarians del PSG decideixin, com va reconèixer Leonardo, el seu director esportiu, escoltar ofertes perquè el brasiler abandoni l'entitat.

L'última barbaritat, mesurada, calculada, estratègica de Neymar Júnior, amb vista a continuar provocant l'enuig (o augmentar el dolor i el menyspreu) del seu actual club, que l'ha taxat, més o menys, en 200 milions d'euros (el va comprar per 222 al Barça), és reconèixer, públicament, en el seu últim acte abans de viatjar a París i presentar-se demà a l'entrenament del seu club, que el seu moment més feliç “ va ser quan, amb el Barça, van eliminar el PSG de la Champions”.

Últim acte al Brasil

És evident que un reconeixement així no té cap altre sentit i objectiu que afectar el prestigi del campió francès i, sobretot, fer un altre pas de rosca a la idea que se n'han de desprendre per qualsevol mitjà i preu. I aquest mitjà només és el Barça que, pel que sembla, és l'únic club que s'ha interessat (no a qualsevol preu, sens dubte) per qui va ser la màxima estrella de la selecció brasilera i que, des de fa dos anys, viu en el més pur ostracisme futbolístic.

La declaració es va produir ahir, dissabte, en l'acte d'entrega de premis del torneig de futbol de carrer que organitza la fundació de Neymar Júnior a l'Institut Praia Grande, de São Paulo. Allà es va presentar ‘Ney’, amb el seu nou 'look' platí, en què va reconèixer que ja està “totalment recuperat de la meva última lesió al turmell i només em queda posar-me en forma entrenant-me”. Cosa que, pel que sembla, començarà demà, a París, sens dubte no en el millor ambient.

Neymar Júnior s'ho passa bomba, ahir, a São Paulo, abans de viatjar a París. / REUTERS / FERNANDO BIZERRA JR.

Quan l'única televisió autoritzada per poder preguntar-li a ‘Ney’ en aquest acte va agafar la paraula (es tracta del programa ‘Oh My Goal’) i li va preguntar pel seu millor moment esportiu, l'encara estrella del PSG no es va tallar un pèl i va dir: “Sens dubte quan, amb el Barça, vam marcar el sisè gol en l'eliminatòria contra el PSG, que els eliminava de la Champions. El vestidor es va tornar completament boig”.

Indignació a França

No cal dir que França, que ja sent prou menyspreu per ‘Ney’, s'ha posat en peu de guerra perquè el brasiler no passi un dia més al seu país, cosa complicada, de moment. ‘France Football’ ha qualificat d'autèntic “terratrèmol” les paraules de Neymar i considera, com tothom, que “és, sens dubte, una resposta calculada, ja que és impossible pensar de cap altra manera”. La revista especialitzada en futbol afirma que “es una nova declaració de guerra” i segons ‘France Football, “al PSG no li quedarà altre remei que buscar-li un comprador”.

«Aquesta frase és un autèntic terratrèmol, una resposta calculada, una nova declaració de guerra. El PSG haurà de buscar-li un comprador»

France Football

Revista francesa especialitzada en futbol

No cal dir que el diari ‘L’Equipe’ defensa la mateixa tesi, tot i que no amb tanta contundència. El diari esportiu francès s'expressa en termes una mica més graciosos. “Neymar, com si no passés res abans de la seva tornada al PSG”. I afegeix: “Des de fa diverses setmanes, el futur de Neymar està en suspens. A Neymar se l'espera aquest dilluns a París, amb una setmana de retard”.

Una nova provocació 

Més important i, sens dubte, contundent, és l'opinió expressada pel diari ‘Le Parisien’, que, des de fa ja diversos anys, és l'autèntic portaveu del conjunt propietat dels qatarians. Quan el PSG ha volgut dir alguna cosa, ha utilitzat ‘Le Parisien’ o bé filtrant informacions o bé concedint importants entrevistes dels seus màxims responsables, com va passar, recentment, en el cas de Leonardo, quan va anunciar que estaven escoltant ofertes per ‘Ney’.

El diari francès recorda avui que aquell 6-1 del Barça al PSG va ser “una de les humiliacions més importants del seu propi club” abans d'assegurar que “Neymar ja no amaga, al contrari, les seves ganes de marxar”. I respecte a la resposta de Ney sobre el 6-1, escriu: “No hi ha cap dubte que aquest partit va ser absolutament memorable per al Barça, però d'aquí a burlar-se públicament del PSG i atiar els seus propis aficionats...”.

«Els futbolistes saben controlar les seves declaracions. Neymar ha perdut una ocasió d'estar callat, però ha optat per la provocació»

'Le Figaro'

Diari generalista francès

Finalment, el conservador ‘Le Figaro’ es pregunta: “¿Provocació o poca traça? En qualsevol cas, Neymar ha deixat escapar una ocasió per estar-se callat...”. I afegeix: “Una cosa és segura: parlar en aquests termes de la ‘remuntada’ perjudica un Neymar que va amb retard a l'hora de tornar als entrenaments i de qui tothom sap que vol tornar al Barça, començant per Leonardo i l'estat major parisenc. Generalment, els futbolistes saben controlar les seves declaracions en aquestes situacions. Neymar va optar per no amagar-se. Seria millor dir que va optar per la provocació”.

La guerra de sempre

Notícies relacionades

L'experiència en tots els casos en què les grans estrelles del futbol han decidit canviar d'equip demostra que l'autèntica batalla, la veritable possibilitat que aquesta sortida, aquest traspàs, aquest fitxatge, aquest canvi de cromos es produeixi, passa per la rebel·lió de l'estrella.

Ha passat sempre i tant Neymar Júnior com el seu pare saben bé com escalfar l'ambient, provocar la ira del PSG i rebaixar el preu de l'operació. Entre altres coses, perquè no és la primera (ni, potser, l'última vegada) que ho fan. Que Neymar vol tornar a “casa meva” és un fet, que el PSG vol vendre és una realitat des de fa només tres dies i que el Barça va boig per resoldre l'operació amb una mica de diners i algun futbolista, és més que cert tot i que, per a Josep María Bartomeu, no existeixi el cas.

Temes:

Neymar