L'ANADA DE LA SEMIFINAL

Primer assalt Bayern-Barça a la Champions femenina

L'equip femení blaugrana afronta la semifinal «amb molta naturalitat», segons Lluís Cortés, l'entrenador

jdomenech44980006 sant joan despi   10 09 2018   deportes   el equipo femenino190420182049

jdomenech44980006 sant joan despi 10 09 2018 deportes el equipo femenino190420182049 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Amb el mateix entusiasme que el Barça masculí, segurament més, afronta l’equip femení la semifinal de la Champions League que l’enfronta a un altre nom històric del futbol: el Bayern de Munic. Un rival tan respectable com ho és el Liverpool per ells.

Les noies disputen la penúltima ronda per segona vegada en la seva curta història, i el torneig europeu s’erigeix en l’única opció de títol que en depèn. Van caure eliminades a la Copa i la Lliga està pendent quel’Espanyol  els doni un cop de mà dilluns derrotant l’Atlètic de Madrid.

“Afrontem el partit amb molta naturalitat”, va assegurar Lluís Cortés, l’entrenador del Barça. “Ja hem jugat partits de molta tensió com el del Wanda” [van derrotar l’Atlètic, el líder, per 0-2 fa un mes], va afegir el tècnic, que encara no ha complert ni quatre mesos com a primer entrenador després de substituir Fran Sánchez.

Lluís Cortés escolta divertit Van der Gragt i Duggan. / ENRIC FONTCUBERTA (EFE)

Primera experiència, segona experiència

Serà la primera experiència de Cortés a aquest nivell. I la primera de moltes de les seves jugadores. No per a Marta Torrejón, la capitana. Ella va participar a la semifinal del 2017 davant delParís Saint Germain. Les franceses van guanyar els dos partits (1-3 al Miniestadi i 2-0 a casa). “L’equip ha crescut molt des d’aleshores, hem madurat molt”, va garantir la defensa blaugrana, convençuda que “l’experiència adquirida” en partits d’alts vols permetrà que el Barça faci un paper millor.

Notícies relacionades

La final, aquesta vegada, no sembla tan llunyana. El club ha apostat en ferm per la secció, professionalitzant-la i reforçant-la amb fitxatges estrangers. Lieke Martens, la Pilota d’Or del 2017, és el gran exponent de la qualitat més gran de la plantilla. La davantera holandesa està assolint el seu millor pic de forma.

Cortés va desplaçar tota la plantilla a Munic, on l’espera un Bayern amb moltes internacionals alemanyes. “Intentaran aplicar el seu joc directe i deixar l’eliminatòria encarrilada”, pressuposa el tècnic. El Barça, en canvi, provarà d’imposar el seu estil, més tècnic i elaborat, perquè la sentència es dicti al Miniestadi el 28 d’abril. L’altra semifinal enfronta el Chelsea amb l’Olympique de Lió.