LSK KVINNER - BARÇA (0-1)

El Barça arriba amb facilitat a la semifinal de la Champions femenina

Un gol de Martens al minut 7 liquida qualsevol marge de sorpresa davant l'LSK Kvinner al patatar de Noruega

jdomenech47525712 fha 2019 03 27 001  lillestrom  noruega   27 03 2019   la ce190327200112

jdomenech47525712 fha 2019 03 27 001 lillestrom noruega 27 03 2019 la ce190327200112 / FREDRIK HAGEN

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Set minutsva tardar el Barça femení a posar el mig peu que li faltava per arribar a la semifinal de la Champions. Set minuts és el que va trigarLieke Martensa marcar i deixarresolta l’eliminatòriaamb un parcial de 0-4 que obligava les noruegues de l’LSK Kvinnera fer cinc gols. Una cosa que semblava inversemblant només recordant les diferències que van ressaltar a l’anada.

El rival de la segona semifinal de la història (femenina) serà el Bayern Munic, que va eliminar l’Slavia Praga (5-1 més l’1-1 inicial). Els partits es jugaran el 20 o el 21 d’abril (l’anada), primer a Alemanya, i el 27 o 28 d’abril, la tornada a Barcelona. ¿Al Camp Nou? Les noies ja estan entre els quatre millors equips d’Europa esperant els seus companys de Valverde.

Cop definitiu

Potser perquè van comprovar els inconvenients que presentaria el duel, les blaugranes van sortir plenament conscienciades per evitar sorpreses. Des del dia abans sabien que jugarien una tarda freda i sobre uncamp de patates indigneper molt cru que sigui l’hivern noruec, molt més encara si laUEFAvol donar volada a la Champions femenina i no exigeix terrenys en condicions. La recepta pergovernarun partit és coneguda i simple, i només exigeix determinació: voler la pilota, allò que atorga eldret a decidir.

El xut de Lieke Martens que va acabar a la xarxa. / FREDRIK HAGEN (EFE)

Les noies del Barça ni tan sols van donar temps a les seves rivals perquè poguessin insinuar un afany més o menyssomniadorper aixecarel 3-0 del Miniestadi. Igual que en l’anada, van colpejar molt aviat. Només una vegada però amb efectes demolidors. Martensva confirmar l’accés a la segona semifinal blaugrana dos anys després de laprimera (2017). La davantera holandesa va fer el que s’esperava d’ella quan va ser fitxada. El que és propi d’una guanyadora de laPilota d’Or: que posés la seva firma en una jornada assenyalada. N’hi hauria d’haver més. De firmes i de jornades. Toni Dugganva decidir l’anada.

Hi havia un pla

Aquest gol va acabar amb el partit i l’eliminatòria. La superioritat futbolística era la mateixa que la del marcador, i seria insalvable. Ho va saber tothom. El pla del Barça –elKvinnerno en tenia, o no el va ensenyar, o se’l va guardar– havia fet efecte. Perquè hi havia un pla per a l’ocasió.

Lluís Cortés va alterar les línies de l’equip i va reduir la nòmina de defenses a tres, incrustant Torrejón al centre del camp i inserintAndressa Alves(l’única novetat respecte a l’alineació del Mini) a la franja central per igualar les cinc centrecampistes noruegues. Molt més distorsionant va ser lainsòlita combinació de la indumentàriaamb què van comparèixer, la samarreta blaugrana i els pantalons grocs del segon equipatge.

Les jugadores del Barça celebren el gol. / FREDRIK HAGEN (EFE)

Empenta renovada

Notícies relacionades

Va passar el que esperava el Barça. Va tenir la pilota, va marcar la sentència i va gestionar la tarda amb tranquil·litat. L’equip no va perdre l’atenció, per evitar lesions, però, sí, la tensió per marcar més gols. No eren necessaris. Només hi va haver un parell d’intents inofensiu. Ni això va tenir la part noruega, de tandèbilque era l’equip. Gelada de fred, Sandra Paños es va recrear amb la pilota les poques vegades que el va tocar.

L’empenta es va renovar en el segon temps amb els canvis, i les estadístiques, finalment, es van decantar. Cortés va poder practicar dues substitucions a la mitja part i una altra poc després.Natasha Andonovaes va mostrar particularment incisiva a l’àrea i des de la cantonada, tirant córners (11 en va sumar el Barça i 0 el Kvinner) diabòlics que van sembrar pànic en les files locals.

LSK Kvinner, 0 - Barcelona, 1

<strong>LSK Kvinner:</strong> Fiskerstrand (8); Wold (6), Suphellen (6), Sonstenvold (6), Woldvik (6); Bachor (5), S. Engen (6), Asland (6), Reiten (5), Haavi (5); S. Hansen (5).