LA CHAMPIONS FEMENINA

jdomenech47431626 barcelona s english forward toni duggan celebrates after sco190320215121 / JOSEP LAGO

El Barça encarrila els quarts de final al Mini (3-0)

L'equip blaugrana supera el LSK Kvinner de Noruega amb dos gols de Duggan i un penal de Mariona davant 5.563 espectadors

2
JOAN DOMÉNECH

La Champions femenina també és “esa Copa tan linda y deseada” com va verbalitzar Messi per als homes. Potser, més, per ser la principal opció de títol de la temporada del Barça, tot i que quedin quatre partits encara. Eliminades de la Copa, dependents de l’Atlètic en la Lliga, el Barça va encarrilar l’accés a les semifinals europees amb una brillant victòria sobre el LSK Kvinner de Noruega, que va vèncer (3-0) en un gran partit al Miniestadi.

Un gran partit amb una mitja hora inicial intensa, acomplexant, en què es van aconseguir els tres gols. Les noruegues disputaven el seu primer partit de la temporada després del llarg descans hivernal (el seu últim partit oficial va ser l’11 de novembre) i van topar amb un Barça que les va posar dolorosament en òrbita. Es van despertar de cop, amb dos gols de Toni Duggan i un altre de penal de Mariona, que les va inhibir per complet.

No només es va tractar de gols. També, de joc. El Barça va prendre la pilota, es va desplegar amb el 4-3-3 i les va tancar a la seva parcel·la. Va ser tanta la superioritat blaugrana que semblava mentida que estiguessin enfrontant-se a les hexacampiones de Noruega en els últims set anys. Hi havia una explicació, a més del fort ritme imposat per les blaugrana, l’enorme efectivitat en les tres primeres rematades (tres gols) i unes prestacions tècniques impecables.

Mariona falla davant la portera noruega Fiskerstrand i la defensa Suphellen. / MANU FERNÁNDEZ (AP)

Poc públic

El Barça va passar de la magnitud del Wanda Metropolitano a la freda familiaritat del Miniestadi, que no es va omplir per veure un partit de Champions (5.563 espectadors, lluny del rècord de Champions de l’any passat davant el Lió, de 12.178). Amb molt pitjor horari, sens dubte. Ni el 10% de l’aforament de diumenge va suscitar el duel que, no obstant, va oferir una altra gran versió barcelonista tres dies després. Un equip pletòric i alegre, entusiasta pel valuós triomf de lliga contra l’Atlètic, que va omplir els tancs d’il·lusió per abatre el Kvinner. Tan convincent com gens definitiu. El 0-2 del Madrid va servir per evitar el comiat anticipat de la Lliga i el 3-0 encarrila molt la classificació.

Sembla tan improbable que el quadro nòrdic canviï tant en una setmana (la tornada és el pròxim dimecres) per tombar l’eliminatòria com que el Barça es relaxi davant la gran il·lusió, la principal, d’arribar a la semifinal o a la final de la Champions evolucionant amb la part favorable del quadro, amb les 'ogres' (Olympique de Lió, Wolfsburg, Chelsea, PSG) per l’altre camí.

La tornada no serà senzilla pel fred i l’estat del terreny i per la inevitable reacció que haurà de provocar l’entrenador del Kvinner en el grup. Només una rematada de cap en un córner, resolt amb una excel·lent parada de Sandra Paños, com a únic bagatge ofensiu, sense tenir en compte un penal de Melanie que l’àrbitra no va considerar. Ni a partir del descans es va intuir la teòrica qualitat de les noruegues, inofensives els 90 minuts. Es van salvar d’un desastre major, perquè al Barça li va faltar encert en les seves rematades en la represa.