EL PRECEDENT DE FA 3 ANYS

Valverde encara es resisteix a donar per guanyada la Lliga

"Lenglet està fent una gran temporada, està rendint a un nivell altíssim", diu el tècnic del Barça

marcosl47567901 barcelona    30 03 2019   deportes        valverde en la ban190330195616

marcosl47567901 barcelona 30 03 2019 deportes valverde en la ban190330195616 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Valverde no veu la Lliga guanyada. Encara no. Continua sent prudent malgrat que el seu Barça, després de l’empat al Nuevo San Mamés (0-0), ha encadenat una ratxa de sis victòries consecutives que l’han allunyat de l’Atlètic i del Madrid. Va sortir a la sala de premsa del Camp Nou amb la lliçó ben apresa.

El tècnic blaugrana se sabia de memòria el que va passar fa tres anys quan Luis Enrique ocupava el seu lloc a la banqueta blaugrana. Valverde va recordar que aquell Barça de la temporada 2015-2016 “només va fer un punt en quatre partits”, que després el va obligar a no cometre més errors perquè tant l’Atlètic com el Madrid se li van tirar a sobre.

“Mai saps què pot passar” 

“De moment, seguirem així”, va dir el tècnic recalcant el seu ja tradicional missatge de prudència. “De vegades veus altres lligues i, com que ets lluny, dones per fet que guanyarà un o un altre club”, va argumentar Valverde. “Però després veus equips que remunten, com Alemanya o Anglaterra. Aquí li va passar al Barça fa tres anys. Mai saps què pot passar. Seguirem”, va afegir després en un discurs que també va assumir Busquets.

Valverde dona instruccions a Malcom davant de Sergi Roberto. / JORDI COTRINA

"Era qüestió de perseverar, de perseverar, d’insistir-hi, d’insistir-hi..." (Valverde) 

O sigui, no era gens casual. Tot ben dissenyat per evitar caure en la relaxació en una setmana on hi ha nou punts en joc. De moment, el Barça ha sumat els tres primers punts amb la seva victòria al derbi. Un triomf que va arribar en el tram final del patit gràcies a la inspiració de Messi per tombar, un altre cop, un equip que va utilitzar una defensa de cinc.

L’Espanyol de Rubi va repetir el disseny tàctic del “Llevant, Leganés, Girona, Betis...”, com va recordar Valverde. “Ells han plantejat un sistema molt junt, bastant enrere. Era qüestió de perseverar, de perseverar, d’insistir-hi, d’insistir-hi”, va dir l’entrenador blaugrana, admetent que per a “qualsevol equip, el més fàcil és quan tens espai i jugues a la contra”.

Rubi i Valverde se saluden al Camp Nou. / JORDI COTRINA

"Queden 10 dies per a la Champions, no és qüestió de posar els jugadors en una urna" (Valverde) 

Així va arribar, per exemple, el 2-0 que liquidava el derbi. Obra de Messi, com gairebé sempre. Però després d’una assistència de Malcom, un extrem que va sortir per trencar un paisatge anodí. “Ha estat molt bé, esperàvem el seu desbordament i que estirés l’equip, estem encantats amb el temps que ha jugat”, va confessar Valverde, que després va omplir d’elogis Lenglet.

Umtiti, suplent tradicional

“Clément està fent una gran temporada, està a un nivell altíssim”, va precisar sobre el jove francès, que s’ha instal·lat a l’eix central de la defensa amb tanta autoritat que ningú s’adona que Umtiti ja és un suplent tradicional. 

Notícies relacionades

“Clément ha hagut d’assumir un rol important per les lesions, estem encantats amb ell”, va comentar l’entrenador del Barça, que no va voler donar pistes sobre si dimarts farà rotacions a l’Estadio de la Ceràmica contra el Vila-real. “Queden 10 dies per a la Champions, no és qüestió de posar els jugadors en una urna, necessitem que competeixin per arribar bé”.