EL DAVANTER QUE DEMANAVA VALVERDE

El Barça anuncia l'arribada de Kevin-Prince Boateng, el fals 'nou'

El jugador germanoghanès del Sassuolo serà presentat aquest dimarts i arriba com a cedit amb opció de compra de 8 milions d'euros

zentauroepp46651217 boateng190121224122

zentauroepp46651217 boateng190121224122 / Miguel Ruiz

3
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El FC Barcelona buscava un davanter centre amb experiència, que conegués la Lliga espanyola, que estigués disposat a acceptar un rol secundari i que tingués un cost assumible. I ha acabat escollintKevin-Prince Boateng, un jugador procedent del Sassuolo italià que reuneix tots aquests requisits excepte un: no és davanter centre. No es pot tenir tot.

A prop de dos quarts de deu de la nit, el club blaugrana emetia un comunicat oficial anunciant la cessió de Boateng fins al 30 de juny amb una opció de compra de vuit milions d’euros.

El futbolista germanoghanès, de 31 anys, arriba a Barcelona en qualitat de cedit i serà presentat aquest dimarts a la sala de premsa del Camp Nou. “És trist deixar el Sassuolo, però aquesta és una gran oportunitat –ha declarat a Sky Sport el jugador, que fa uns anys va manifestar el seu desig de vestir la samarreta del Reial Madrid. Això va ser en el passat. Ara només penso en el Barça i espero marcar al Bernabéu en el pròxim Clàssic”.

Boateng, que al llarg de la seva transhumant carrera ha exercit diverses posicions tant al centre del camp com a la línia d’atac (on més s’ha prodigat ha sigut com a interior de perfil ofensiu i com a mitja punta),cobrirà la plaça que ha deixat vacant Munir El Haddadial marxar al Sevilla. No és, en cap cas, un nou pur, tot i que sí queconeix bé la Lliga espanyola, per on va passar la temporada 2016-17 com a jugador delLas Palmasa les ordres de Quique Setién, i, abans que res, li sobra experiència. De tot tipus.

Les nits de Londres

Nascut a Berlín el 1987 (és germà del central del Bayern de Munic Jerome Boateng), Kevin-Prince Boateng es va formar alHertha de Berlín, d’on va fer el salt alTottenham Hotspurel 2007. PeròLondres va resultar un destí massa plena de temptacionsper a aquell noi de 20 anys criat al dur entorn del barri obrer de Wedding. La festa li va passar factura i els Spurs el van enviar cedit alBorussia Dortmund, on Jürgen Klopp va saber encarrilar el seu assilvestrat talent.

El 2009 va fitxar pelPortsmouth, que el va traspassar alGènova, i aquest, al seu torn, el va cedir alMilan. Al club ‘rossonero’, que va acabar exercint l’opció de compra atès el seu bon rendiment, Boateng va arrelar les seves millors actuacions, però unaratxa de lesions(que la seva dona, la model Melissa Satta, va atribuir en una entrevista a l’excés de sexe) li va impedir tenir la continuïtat necessària per assentar-se en l’elit. En aquella època va arribar als quarts de final del Mundial de Sud-àfrica amb la selecció de Ghana. A més, en un partit de la fase de grups de la Champions League 2011-12 que va enfrontar el Milan precisament amb el Barça, va marcar el que considera el millor gol de la seva carrera, després d’escapolir-se del marcatge d’Éric Abidal amb una brillant autopassada.   

Problemes de disciplina 

Notícies relacionades

Va recalar després al Schalke 04, però la seva estada al club de Gelsenkirchen va acabar abruptament quan el jugador va ser apartat de l’equip per un acte d’indisciplina. Va tornar al Milan i d’allà va passar al Las Palmas, amb la pretensió de “tornar a disfrutar del futbol” en un equip modest. La seva etapa a Gran Canària va resultar altament satisfactòria tant per a ell com per al club (va anotar 10 gols en 28 partits), però al cap d’un any va decidir abandonar l’illa per “motius personals de caràcter irreversible”. Va tornar a Alemanya per enrolar-se a l’Eintracht de Frankfurti el juliol de l’any passat va fitxar pel Sassuolo. Al club italiàha disputat aquesta temporada 15 partits, amb una aportació de cinc gols i dues assistències.

Futbolista de fort caràcter i amb un poderós joc aeri,més acostumat a sorprendre les defenses arribant des de darrere que a buscar-se la vida a l’àrea(el seu perfil s’assembla més a Arturo Vidal que a Luis Suárez), també és un reconegutpaladí de la lluita contra el racismeals camps de futbol. Segons la informació facilitada per fonts coneixedores de l’operació (però no confirmada  pel club), el Barça desemborsarà dos milions d’euros al Sassuolo per la cessió de Boateng i es reserva aquesta opció de compra per vuit. 

Temes:

Fitxatges