A L'ANTIGA FÀBRICA ESTRELLA DAMM

Messi ja té més Botes d'Or que ningú

L'argentí rep a Barcelona el trofeu que l'acredita per cinquena vegada com a màxim golejador de les lligues europees

bara-recrea-a-messi-como-superhroe-en-video-que-homenajea-su-quinta-bota-de-oro / periodico

1
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet

Leo Messi ja és el rei de la Bota d’Or. Ningú n’acumula tantes com ell. Cinc, ni més ni menys. Tantes com lletres té el seu cognom. En una senzilla gala celebrada a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, l’astre argentí va rebre el trofeu que l’acredita per cinquena vegada com el màxim anotador de les lligues europees. Els seus 34 gols en la passada campanya de LaLiga Santander li han valgut el premi que atorga l’European Sports Media (consorci periodístic representat a Espanya pel diari 'Marca') i li permeten superar Cristiano Ronaldo, que té a les seves vitrines quatre Botes d’Or. Lluny, amb dos, queden històrics artillers com Gerd Müller, Eusébio, Thierry Henry, Diego Forlán i Luis Suárez, entre d’altres.

"Mai em vaig imaginar això quan vaig començar", va assenyalar Messi, que va dir que es trobava en un gran moment "en l’aspecte anímic i en el físic" i va atribuir bona part dels seus assoliments individuals a l’aportació dels seus companys. "Estic en el millor club del món i tinc amb mi els millors del món als seus llocs, i això ho fa tot més fàcil", va afirmar el 10, davant de la mirada complaguda de Sergio Busquets i Sergi Roberto, que el van acompanyar en un acte al qual també va assistir el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i els màxims responsables de l’àrea esportiva de l’entitat, Pep Segura i Éric Abidal.

Camí d’una altra bota

Notícies relacionades

A més , el de Rosario va pel camí de revalidar la Bota d’Or en la present temporada. Després del seu 'hat trick' contra el Llevant, Messi suma 14 gols, que, segons el sistema de ponderació que s’utilitza en el trofeu (els gols que s’aconsegueixen en les cinc grans lligues es cotitzen més que la resta), equivalen a 28 punts. Tres menys que el brasiler Liliu, jugador de l’equip estonià Nõmme Kalju, que encapçala el rànquing amb 31 gols i 31 punts, tot i que, això sí, després d’haver disputat més partits que en el campionat espanyol.