CONFERÈNCIA A PEQUÍN

Laporta planeja presentar-se a les eleccions del 2021

L'expresident afirma que la junta de Bartomeu "està deixant el club en fallida" i l'acusa de governar "a través d'enquestes"

jdomenech43394105 barcelona 18 05 2018   deportes  en la foto  joan laporta y 181127132820

jdomenech43394105 barcelona 18 05 2018 deportes en la foto joan laporta y 181127132820 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’expresident del FC Barcelona Joan Laporta (2003-2010) ha revelat aquest dimarts que "planeja" tornar a presentar-se a les pròximes eleccions del club, previstes per al 2021.

"Estic planejant tornar, tot i que encara no m’he decidit. Encara no estic segur de fer-ho però estic pensant com podem tornar a fer un bon projecte", ha reconegut en una conferència organitzada a Pequín per la Cambra de Comerç dels Estats Units a la Xina.

Quan se li ha preguntat sobre la gestió de l’actual directiva, encapçalada per Josep Maria Bartomeu –que el va derrotar en les eleccions del 2015–, l’expresident ha indicat que "estan deixant el club en fallida".

El deute de l’Espai Barça

"No m’agrada la seva actitud, no s’enfronten mai a les situacions. No són transparents i necessiten millorar-ho. En termes econòmics, el club té un enorme deute molt difícil d’afrontar relacionat amb el nou estadi. La ràtio entre salaris i ingressos és molt alta. [...] Estan deixant el club en fallida i això és molt perillós", ha dit.

"Gestionen el club a travésd’enquestes. Segons la meva opinió, no tenen un model per al club", ha afegit Laporta.

Així mateix, l’antic mandatari ha criticat la gestió de la plantilla, tant des del punt de vista dels fitxatges, amb algunes "inversions absurdes" i "no necessàries", com del desenvolupament de futbolistes a través del planter.

Sobre això últim, Laporta ha assegurat que necessiten "reconstruir la Masia" per "produir jugadors que es converteixin en estrelles".

Joan Laporta i Pep Guardiola, en una conferència el 2013. / ELISENDA PONS

"Necessitem entrenadors que siguin prou valents per posar un Messi al camp amb 16 anys", ha indicat amb referència al debut de l’astre argentí, auspiciada pel llavors tècnic Frank Rijkaard.

Quan se li ha preguntat si inclouria en una eventual candidatura Pep Guardiola, entrenador a qui va donar l’alternativa al màxim nivell el 2008, Laporta ha apuntat que "Pep estarà a l’equip quan ell vulgui". "No sé què pensa, però té el Barça al cor, veurem què passa".

La glòria amb Guardiola

Laporta ha revelat que a l’hora de contractar l’avui tècnic del Manchester City van sorgir altres noms, com els de Michael Laudrup o José Mourinho, però ha aclarit que Guardiola sempre va ser la seva "primera opció" per "sorprendre" al buscar algú que "seguís la manerad’entendre el club".

"Sent realistes, esperàvem tenir bons resultats [amb Guardiola], però al final vam aconseguir la glòria", ha recordat.

Notícies relacionades

L’antic mandatari blaugrana també ha respost a qüestions sobre el paper polític del Barça, especialment dins de la crisi catalana, tema sobre el que ha assegurat que "si Espanya no deixa que Catalunya tingui la seva selecció per participar en el Mundial o en els Jocs Olímpics, el Barça representarà la selecció catalana".

Laporta també ha parlat de Lionel Messi, rememorant els intents de fitxatge frustrats del Juventus i de l’Inter i celebrant la seva "lleialtat" al FC Barcelona.