UN TIR, UN GOL

L'emoció de Malcom

"Res en la meva vida va ser fàcil, de nen volia jugar en la Champions. El meu somni de fer història al Barcelona continua", diu el brasiler

marcosl45784253 barcelona s malcom celebrates scoring his side s first goal 181106233651

marcosl45784253 barcelona s malcom celebrates scoring his side s first goal 181106233651 / Antonio Calanni

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Costa trobar, i més fora del Camp Nou, un partit així del Barça. Un partit en què no només ha monopolitzat la pilota, sinó que ha rematat tant i tant. Tanta quantitat (26 rematades) per a un sol gol, obra, curiosament, de Malcom, un nouvingut, un debutant en la Champions.

 Un terç d’aquests xuts van anar a porteria. Vuit, concretament. Però no va tenir la precisió ni tampoc la contundència necessària per doblegar l’Inter, un equip que vol jugar a futbol, però no va poder. Spalletti intenta clonar la manera de jugar blaugrana, però va descobrir a San Siro, més enllà d’aquest valuós gol d’Icardi, que això resulta una cosa molt complexa. Gairebé inabastable.

"Res en la meva vida va ser fàcil, estava molt emocionat. De nen volia jugar en la Champions" (Malcom)

"Estic molt content per marcar el meu primer gol amb el Barcelona i en la Champions, però ara cal continuar lluitant cada dia d’entrenament per tenir minuts", va explicar Malcom. "Res en la meva vida va ser fàcil. Estava molt emocionat. De nen volia jugar en la Champions i ja ho he fet", va explicar el brasiler.

 Però Valverde, en els deu minuts finals, no només va trobar el gol tan buscat, sinó que va rescatar un jugador que semblava perdut per a la causa blaugrana. Malcom, després d’una jugada superba de tot l’equip, va acabar batent Handanovic, a qui va castigar en la seva cintura. Quan el meta de l’Inter es va llançar, la pilota ja era dins. I l’exjugador del Girondins de Bordeus va celebrar el gol en gran, mentre el tècnic, prudent i pragmàtic com és sempre, agafava l’ampolla d’aigua i hi feia un glop.

"He de donar les gràcies a tot el grup per fer-me confiança i donar-me ànim per intentar mostrar el míster perquè soc aquí. El meu somni continua. El meu somni de fer història al Barcelona continua", va proclamar feliç el jove davanter brasiler.

La seva primera gran postal

El tècnic no sabia llavors que seria un glop dur perquè Icardi, un tipus que sembla no ser en el partit, li va aigualir la nit. A Malcom, en canvi, li va de meravella. Ja té una postal com a blaugrana. I no és una postal qualsevol. És una gran postal. Un gol a Europa en un escenari històric. Fet el xut, es va emocionar camí del banderí de córner dret, acompanyat finalment per tots els seus companys, que van entendre la transcendència del moment.

No fa ni una setmana era substituït a Lleó; a Milà, en canvi, va trobar la recompensa

No fa ni una setmana que Malcom era substituït a la gespa del Reino de León a la Copa, perquè Valverde es desesperava. Li demanava que obrís el camp, i el brasiler, no obstant, s’encongia anant cap al centre. En el gol, en canvi, ho va fer tot bé. Però aquesta jugada és mèrit també de la sortida elegant, precisa i fiable de Lenglet, prolongant per a Jordi Alba, que va connectar amb Coutinho per iniciar la conducció.

¿I Malcom? En el seu lloc, a la banda dreta, esperant que la pilota li arribés. I no al revés. Esperava el seu moment per reinvidicar-se després de tres mesos i mig d’oblit. Va esperar pacient que aquesta pilota li acabés als peus. I llavors, va exercir de Malcom. No va mirar a ningú, enfocada com tenia la porteria de tal manera que sentia el gol abans fins i tot del seu xut final. Un xut, un tir a porteria, un gol.

Sense fallar passades

Notícies relacionades

En tot just 10 minuts, i en la seva estrena oficial en la Champions, va deixar una imatge esperançadora. Per a ell, sobretot, per a Valverde, que li va donar aquests moments de qualitat per refrescar un equip que havia atemorit l’Inter, i, a més, per al club, que havia invertit 41 milions d’euros aquest estiu passat en el que va ser el fitxatge més car. Malcom no va fallar tampoc ni una sola passada. Va elegir, a tota hora, amb precisió. Set passades, set passades bones. O sigui, el 100%, a més de recuperar tres pilotes.

"Estem molt contents amb Malcom, és un gran noi que no està tenint els minuts que ell volia" (Busquets)

"Estem molt contents amb Malcom, és un gran noi, que no està tenint els minuts que ell volia. Aquest premi li anirà molt bé", va explicar Busquets, l’amo del braçalet a San Siro. "Es va ser molt injust amb els jugadors que van estar a la Copa", va proclamar el mig centre blaugrana. "Malcom ha estat molt encertat, primera pilota que toca i acaba en gol. Ha tingut un gran encert. Estem contents per ell i per nosaltres. Des d’allà es relaciona bé amb el xut", va remarcar Valverde. Per això, Malcom es va emocionar (i molt) a Milà.