DUEL CATALÀ AL CAMP NOU

zentauroepp45168873 barcelona  23 09 2018   deportes     messi trata de vencer l180923230905

zentauroepp45168873 barcelona 23 09 2018 deportes messi trata de vencer l180923230905 / JORDI COTRINA

El Girona frena el Barça (2-2)

Els d'Eusebio aconsegueixen treure un empat del Camp Nou en un partit marcat per l'expulsió del francès Lenglet.

4
Marcos López

El Girona va arribar i va silenciar el Camp Nougràcies a la contundència de Stuani, un davanter que té un canó. Dues rematades a porta, dos gols. L’equip d’Eusebio va arribar, ordenat al darrere i fiable al davant, i va frenar el Barça en el seu excel·lent inici de Lliga. Tot es va espatllar perquè el campió està sent erràtic al darrere, està pagant els desequilibris, i al davant, amb un gran Messi no n’hi ha prou, perquè l’opacitat de Suárez no ajuda. A més, l’expulsió de Lenglet, per la decisió tecnològica del VAR, va exercir un impacte brutal en el partit.

Va ser un partit estrany. Estrany i rar. El Girona d’Eusebio havia fet un pas enrere arreplegant-se a la casa de Bono. Però ni així va evitar patir, especialment els primers 20 minuts, en què Messi va traçar aquest eslàlom de tota la vida, incapaç de ser detectat pels rivals. Va topar amb una fenomenal intervenció del porter del Girona, preludi del que passaria poc més tard, quan Piqué va detectar la carrera per la dreta de Semedo i Arturo Vidal va aprofitar el seu cos i força física per construir-se un espai per assistir Leo. Amb exquisida precisió, el 10, que estrenava ‘look’ (adeu a la barba espessa), va avançar el Barcelona. Aquesta era la primera fase d’una primera part que va tenir petits partits. Del minut 1 al 20 es va veure un gran Barça. Després, tot va canviar amb l’expulsió de Lenglet.

El VAR va dictaminar la vermella

Semblava una jugada intranscendent perquè ni el central francès ni Pere Pons, que va ser el jugador agredit, es van embolicar en cap baralla. Però Gil Manzano va parar el joc, es va acostar a la televisió (tot just cinc segons) i va tornar amb la cartolina vermella a la mà per expulsar Lenglet. Una decisió que va canviar el to del partit, perquè el Girona, que va començar arraconat pel bon joc blaugrana, es va sentir amb autoritat per sortir fins a l’àrea de Ter Stegen.

Havia avisat prèviament, tot cal dir-ho, amb una delicada passada d’Àlex Granell que va deixar sol Portu davant del meta alemany, al qual va driblar amb astúcia, però el seu xut va ser repel·lit, ja a la mateixa línia de gol, per Piqué. Fet l’avís, i ja amb un menys, el Barça no va saber defensar una pilota aèria a Stuani, l’arma més fiable del Girona. Una vegada queia la pilota allà dins, ni Busquets, central d’emergència (es va escalfar Umtiti, però no va sortir després de la vermella a Lenglet), ni Piqué, central de tota la vida, van saber desarmar el ‘charrúa’. Al tall del descans, el Girona va trobar el tresor que buscava.

Messi es lamenta després d’una ocasió fallida. / QUIQUE GARCÍA

O sigui, 45 minuts i tres partits. En el primer va dominar, i amb solvència, el Barça, i es va veure, per exemple, que Arturo Vidal es va entendre bé amb Messi al flanc dret. En el segon partit es va imposar la llei de la tecnologia. Ara tots els defenses que treguin el colze a passejar, sigui voluntàriament o involuntàriament, saben a què s’exposen. I en el tercer va manar Stuani, un davanter imponent que ofereix al Girona un rendiment meravellós.

De sobte, tot l’escenari es va alterar, tot i que seria injust oblidar ladescomunal parada de Bono a Messiquan el marcador indicava el 0-0 inicial. Messi, Gil Manzano, el col·legiat extremeny, Del Cerro Grande, l’àrbitre del VAR a Madrid, Stuani... Aquests van ser els personatges del primer capítol. En el descans, Valverde va fer el canvi que necessitava l’equip, per molt que ell decidís retardar-lo. Va aparèixer Umtiti per formar parella amb Piqué i Dembélé es va quedar al vestidor.

Stuani, un malson per als blaugrana

Malament va acabar la primera part per al Barça. Millor va acabar per al Girona. I millor encara va començar la segona per a l’equip d’Eusebio quanStuani, que està atent a tot el que cau a l’àrea, va aprofitar una gran parada de Ter Stegen per deixar anar una patacada que va sacsejar el Camp Nou.

En set minuts, el Girona havia capgirat el partiti estava fent tremolar el Barça. Incloent-hi Valverde. Perdut el partit, va posar Rakitic i Coutinho perquè el campió no es dessagnés per les dues clatellades de Stuani. I l’equip d’Eusebio, que havia fet el més difícil (superar el gol inicial de Messi), va acabar arraconat a la seva pròpia casa, salvat pel travesser (una altra gran falta de Leo), empetitint pilotes, incapaç, això sí, de detectar Piqué, convertit en improvisat davanter centre, entossudit com estava a reparar el seu error en l’1-2. I el va reparar. Va sortir Gerard a la foto de tres dels quatre gols del partit, mentre Coutinho assumia la responsabilitat ofensiva del Barça, junt amb Messi, per descomptat. Fins a dues ocasions, posant-se de fora cap endins, va va deixar anar el seu tradicional xut el brasiler. Un el va parar Bono, l’altre va sortir fora.

Així es va anar consumint la nit al Camp Nou sota l’impacte del que va fer Stuani, que el va deixar atordit, sense energia ni força per capgirar el partit i va veure com s’escapaven els dos primers punts de la temporada. Un puntàs, no obstant, del Girona perquè va sortir del Camp Nou deixant una imatge espectacular, mentreque el Barça va marxar deprimit incapaç d’emportar-se el partit.

Barça, 2 - Girona, 2

<strong>Barça:</strong> Ter Stegen (6); Semedo (6), Piqué (5), Lenglet (4), Jordi Alba (5); Arthur (5), Busquets (6), Arturo Vidal (6); Messi (7), Suárez (4) i Dembélé (4)