LLUITA CONTRA LA REVENDA

Querella del Barça contra 2.800 socis implicats en el frau de les entrades

El club ha començat a notificar als socis implicats les sancions decidides per la Comissió de Disciplina

1480870114828

1480870114828 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Irati Vidal / Barcelona

El FC Barcelona ha fet un pas més en la lluita contra la falsificació i la revenda d’entrades. El portaveu del club, Josep Vives, ha anunciat que el Barça presentarà una querella criminal contra les xarxes de frau i els socis i les empreses presumptament implicades en la falsificació d’entrades en l’últim clàssic disputat al Camp Nou.

Vives ha explicat que gràcies a la informació facilitada per un centenar de socis s’ha pogut dur a terme una exhaustiva investigació sobre la trama de falsificació i revenda detectada en el partit de Lliga contra el Reial Madrid de la temporada passada. I que, després de completar el procés establert als estatuts del club i d’haver informat del que va succeir al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el club ha decidit sancionar els 2.822 socis implicats en el frau. Això sí, s’han establert fins a cinc nivells de càstig diferents. 

Tots amb sanció

33 dels implicats seran expulsats de manera permanent i definitiva com a socis per haver sigut reincidents en la falsificació i la revenda d’entrades. Aquesta suspensió implica que no poden ser abonats i que el seu carnet es posarà a disposició d’aquells que estan inscrits en la llista d’espera per poder ser-ho. A aquells socis que formaven part de la trama però que van col·laborar amb club per donar informació sobre tercers implicats, un total de 124, la Comissió de Disciplina ha decidit rebaixar-los la suspensió a sis mesos.

Notícies relacionades

Els socis que han rescabalat el perjudici causat (511) seran suspesos durant 10 mesos; els que han reconegut els fets (481), durant 14, i la resta, fins a 1.673, es quedaran sense la seva condició de soci durant 18 mesos per haver-se oposat a l’acció del club o no haver formulat al·legacions. Aquestes sancions temporals tindran com a data d’inici el pròxim 11 de maig. El Barcelona ha donat 40 dies naturals de termini perquè els socis que es vulguin oposar a la sanció emprenguin l’acció corresponent davant de la jurisdicció ordinària.

Amb aquesta decisió inaudita, el club pretén demostrar la seva fermesa en la lluita contra el frau i implantar el principi de responsabilitat social en els seus socis. Per això, des de la directiva s’assegura que el Barcelona "continuarà treballant fermament amb l’objectiu d’acabar amb qualsevol conducta fraudulenta que pugui afectar la vida del club".