MERCAT D'ESTIU

Malcom fitxa pel Barça per a cinc temporades

El club blaugrana paga al Girondins 41 milions d'euros i un més en variables

El davanter brasiler, de 21 anys, va estar a punt de firmar per la Roma de Monchi

zentauroepp44433094 malcom180724184336

zentauroepp44433094 malcom180724184336

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

En menys de 24 hores el FC Barcelona ha resolt el fitxatge del davanter del Girondins de Bordeus Malcom. L’extrem brasiler, de 21 anys, ja està a Barcelona. Aquesta tarda es farà la foto a les oficines del club al costat de l’escut gegant del Barça. Demà passarà la revisió mèdica i podrà viatjar als Estats Units per incorporar-se a l’expedició blaugrana. Malcom firma per cinc temporades. El Barcelona ha pagat 41 milions més un en variables.

El nom de Malcom va aparèixer dilluns a la nit a les pantalles com una alternativa a les exigències del Chelsea per vendre el davanter brasiler Willian. El del Girondins preparava les maletes per volar a Roma quan el Barça es va creuar en el camí. El club francès ja havia anunciat la venda del davanter a la Roma per 31 milions més 5 en variants. Albert Segura, director esportiu del Barça, hauria arrabassat una joia a Monchi, el seu homònim a la Roma.

¿Qui és Malcom? Ho explica el diari 'Sport': Malcom Filipe Silva de Oliveira ve d’una família molt humil que residia a la favela Buraco Quente, al barri de Vila Formosa, a la zona est de São Paulo. Durant la infantesa va passar tota mena de privacions. Si va aconseguir arribar a ser futbolista professional va ser gràcies a la col·laboració dels familiars, que van fer grans sacrificis perquè pogués continuar entrenant al Corinthians. Per exemple, la seva àvia Sonia va arribar a vendre’s una part de les cassoles que tenia perquè el net es pogués pagar l’autobús per anar i tornar dels entrenaments. 

Els observadors del Corinthians van rebre una trucada el 2007 per dir-los que hi havia un noi de 10 anys que destacava jugant a futbol sala (modalitat que es practica al Brasil abans del futbol 11), a l’equip d’Esperia. Era Malcom, que va fer un test amb 400 aspirants més per entrar en les categories de base del Corinthians. Només va aprovar ell i va ser incorporat a l’equip sub-11.

L’origen del nom: Malcom X

Malcom és un homenatge a Malcolm X (1925-1965), activista i un dels líders del moviment pels drets civils de la població negra als Estats Units. Va ser el seu pare qui el va triar, malgrat l’oposició de la seva mare, Flavia de Oliveira, que preferia el nom Filipe.

Notícies relacionades

Al final, es va adoptar una decisió salomònica i va ser registrat com Malcom Filipe, que és el nom que va utilitzar en el món del futbol fins als 17 anys, quan va fer el salt al primer equip del Corinthians.

Malcom va guanyar el Brasileirao 2015 amb el Corinthians, sota la batuta magistral de Tite, l’actual seleccionador del Brasil. El desembre d’aquell any, amb 18 anys, va rebre una oferta del Girondins i el tècnic gautxo va intentar convèncer-lo perquè es quedés a l’‘equip del poble’ per continuar creixent i poder disputar la Copa Libertadores 2016.