REUNIÓ DE LA JUNTA

El Barça presumeix d'ingressar 914 milions

El club bat un rècord econòmic històric, però gasta 822 milions i només obté un benefici net de 13 milions

La junta accepta la dimissió «per motius professionals» de Manel Arroyo, el tercer vicepresident que se'n va en tres anys

jdomenech34749887 barcelona 19 07 2016  deportes entrevista con manel arroyo v180716180652

jdomenech34749887 barcelona 19 07 2016 deportes entrevista con manel arroyo v180716180652 / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça ha oficialitzat la dimissió de Manel Arroyo, el tercer vicepresident de la junta que deixa el càrrec en tres anys. El màxim responsable de l’àrea de màrqueting i comunicació ha adduït “motius professionals” per abandonar l’entitat. El seu lloc no serà cobert, com tampoc van ser coberts els de Carles Vilarrubí i Jordi Monés, que van dimitir el passat 1 d’octubre, ni el de Susana Monje, la vicepresidenta econòmica, que va ser la primera en marxar el 2016.

Arroyo va presentar la dimissió amb efectes immediats per dedicar-se a la seva activitat principal a Dorna, l’empresa de la qual és director general. Tot i que no era estrictament la seva àrea, el portaveu del Barça Josep Vives va vincular la intervenció de l’exdirigent al creixement econòmic de l’entitat fins a doblar els ingressos anuals. El tancament de la temporada va donar uns ingressos rècord de 914 milions d’euros (quantitat superior als 897 milions previstos), amb unes despeses de 822 milions. El benefici net és de 13 milions.

Se’n va també Joan Vilà

La marxa d’Arroyo no és l’única en el Barça. També se’n va Joan Vilà, màxim responsable del’Àrea de Metodologia que ha desenvolupat el model de futbol de l’entitat “fins a convertir-lo en un referent d’excel·lència a tot el món”. No obstant, no se li va renovar el contracte i ha sigut acomiadat després de diverses dècades lligat a l’entitat. Paco Seirulo, el seu company en aquest departament, de moment, es queda.

No hi ha substitut per a Vilà ni tampoc per a Arroyo. “És una qüestió que competeix al president”, va al·legar Vives, per al·ludir al “procés de deliberació” que efectuarà Josep Maria Bartomeu. El capitost del Barça, no obstant, no va ocupar la plaça de Monje (va dimitir el 26 de novembre del 2016 al·legant “motius personals”) ni la de Vilarrubí, gairebé un any després, qui no va veure necessitat d’explicar-se l’1 d’octubreal manifestar el seu desacord a la llotja amb què es jugués el Barça-Las Palmas en la conflictiva jornada del referèndum per la repressió policial. Arroyo va deixar una carta escrita en les quals agraeix a Sandro Rosell (el 2010) i Bartomeu (2015) que confiessin en ell per ser directiu.

El Gamper, contra Boca Júniors

El club va informar que el trofeu Joan Gamper es disputarà el 15 d’agost a les 18 hores contra elBoca Juniors, obligat per la disputa de la Supercopa d’Europa entre el Real i el Atlètic de Madrid (tres dies abans s’haurà jugat la d’Espanya, contra el Sevilla, a Tànger), i també va informar de canvis en la gestió del Seient Lliure.

Notícies relacionades

Les principals novetats seran que els socis cobraran una bonificació addicional del 20% si alliberen l’abonament 20 dies abans del partit tot i que no es vengui el seient. Si s’allibera només 10 dies abans s’abonarà la liquidació que correspongui, sense bonificació, es vengui o no, i si l’alliberament és inferior només es pagarà si es ven.

El club establirà preus fixos en funció de la grada i establirà un valor diferent dels partits si són de la primera volta o la segona. Però ja no entregarà el benefici a l’abonat, sinó que mantindrà retingudes les quantitats per descomptar-les de l’abonament de la següent campanya.