Comunicat des de presó

Rosell assegura que no va intervenir en el trasplantament d'Abidal

L'expresident del Barça afirma que s'ha tret de context una conversa telefònica per fabricar «una notícia menyspreable»

VIAJE A MONACO PARA SORTEO Y TROFEOS UEFA

VIAJE A MONACO PARA SORTEO Y TROFEOS UEFA / © MIGUEL RUIZFCBARCELONA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell ha fet públic un comunicat des de la presó de Soto del Real per sortir al pas de les informacions que l’implicaven en la “compra il·legal” d’un fetge per a Eric Abidal. En la nota, de quatre punts, Rosell assegura que ell no va intervenir “de cap manera” en el procés del trasplantament i afirma que s’ha “tret de context” una conversa telefònica per fabricar “una notícia menyspreable” a fi de mantenir-lo a presó provisional.

“Nego rotundament les conclusions que s’han tret d’una interessada filtració d’una conversa telefònica relacionada amb el trasplantament d’Éric Abidal”, diu el comunicat, que assenyala que tot el procés relacionat amb la intervenció a què va ser sotmès l’avui secretari tècnic del club blaugrana va ser “un exemple de la qualitat excepcional de la medicina al nostre país”, i afegeix que tant les autoritats administratives i mèdiques com el Barça “van tenir una conducta impecable i irreprotxable”.

Vida esportiva

Notícies relacionades

En la conversa, que va ser difosa per ‘El Confidencial’, Rosell parla per telèfon amb un tal Juanjo, que, en un moment, i referint-se a Abidal, diu: “A aquest tio li comprem un fetge il·legal”. L’expresident blaugrana apunta en la seva nota que la filtració busca atribuir-li afirmacions que ell no va dir, “i qui les va dir no tenia ni les dades ni la intenció que es pretén donar”. “La vida que es va salvar –agrega– ha d’entendre’s en la seva accepció esportiva, i això referit al generós gest que va tenir el FCB en uns moments molt difícils per a l’exjugador”.

Rosell recorda que els fets no tenen a veure res amb la causa penal per la qual es troba en presó preventiva i pertanyen a una peça separada secreta “que ha estat a més arxivada”, pel que la seva filtració revela “una absoluta falta d’escrúpols” i suposa “la comissió d’un delicte”. El propòsit de tot això, subratlla, no és cap altre que “afegir elements de confusió” cap a la seva persona “per contaminar quan no queden arguments de pes” per mantenir la presó provisional.    

Temes:

Sandro Rosell