FITXATGE A LA XINA

Iniesta es convertirà en el quart futbolista més ben pagat del món

El club xinès Chongqing Dangdai Lifan li ofereix 27 milions nets per temporada i li compra sis milions d'ampolles de vi

lainz43136078 barcelona s spanish midfielder andres iniesta  l  waves at f180430192924

lainz43136078 barcelona s spanish midfielder andres iniesta l waves at f180430192924 / LLUIS GENE

1
Es llegeix en minuts

Andrés Iniesta es convertirà en el quart futbolista més ben pagat del món, ja que el club xinès Chongqing Dangdai Lifan, presidit per Jiang Lizhang, propietari del Granada, ha acceptat durant les últimes hores les condicions exigides pel jugador del Barcelona, en un contracte que només està pendent de la firma del jugador, segons informa el diari 'El Mundo'.

El document, segons la mateixa informació, contempla un acord per a tres anys a raó de 27 milions d'euros nets per temporada. O, el que és el mateix, 81 milions lliures d'impostos en total. La magnitud d'aquestes xifres s'aprecien si es comparen amb el salari de Cristiano Ronaldo al Reial Madrid, que puja a 21 milions d'euros nets. Per la qual cosa només estaria superat pels contractes de Leo Messi amb el Barça, que supera àmpliament els 35 milions, i el de Neymar amb el París Saint-Germain. En aquests moments, Iniesta percep al Barça vuit milions nets a l'any, per la qual cosa triplicaria amb escreix els seus ingressos.

Inversió vinícola

Notícies relacionades

En aquest contracte, prossegueix la informació, el club xinès es compromet a comprar sis milions d'ampolles de vi de Bodega Iniesta, a raó de sis euros per unitat. D'aquesta manera, percebria un extra de 36 milions d'euros que suposaria un impuls internacional per al seu negoci, creat el 2010 en centenars d'hectàrees de vinyes manxegues a la seva localitat natal de Fuentealbilla. El jugador comercialitza en aquests moments diversos vins, entre els quals el vi negre i el blanc, batejats com a Corazón Loco, a 5,39 euros l'ampolla si es compra de manera individual, i disposa d'una versió Premium a 16,28 euros.

Així mateix, l'equip xinès ha pactat amb el futbolista repartir al 50% els drets d'imatge del jugador. Per la qual cosa, a través d'aquest concepte Iniesta encara podria fer que es disparessin exponencialment els seus ingressos. El Chongqing Dangdai Lifan juga a la Primera Divisió xinesa i està establert a la ciutat de Chongqing. El president del club, Lizhang, va aconseguir el 90% de les accions del club xinès a principis del 2017, i disposa, a més, del 60% de les participacions del Parma, a banda de ser un dels propietaris dels Timberwolves de Minnesota.