POLÈMICA SOBRE RODES

Ter Stegen en patinet per Gràcia, ¿una imprudència?

Debat sobre els límits que han de complir els esportistes d'elit

zentauroepp42411842 barcelona ter stegen pillado en patinete por barcelona180305120817

zentauroepp42411842 barcelona ter stegen pillado en patinete por barcelona180305120817

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un vídeo de Marc André Ter Stegen passejant en patinet pel barri de Gràcia de Barcelona diumenge al matí, només unes quantes hores abans que es disputés el partit Barça-Atlètic de Madrid, va posar ahir el focus sobre el porter alemany per dos aspectes. Per un costat, la constatació que el número 1 blaugrana ha abandonat la casa de Castelldefels per mudar-se al centre de la ciutat, on viu amb Daniela, la seva dona; i per un altre, ¿Ter Stegen va cometre cap imprudència?

Tot i que el Barça no vol opinar i es remet al «codi intern» que regeix la conducta dels seus futbolistes, són conegudes algunes privacions que han d’observar els jugadors, per exemple –entre altres– anar en bicicleta, en moto, esquiar i desplaçar-se en patinet elèctric. Si hi ha hagut o no drap brut, sembla que el club el rentarà de portes endins. El breu vídeo que corre per Twitter va ser captat des d’una cantonada del carrer de Puigmartí, a la vora del mercat de l’Abaceria de Gràcia. 

És diumenge al matí i Ter Stegen, sense casc ni proteccions a les extremitats, llisca com un veí més –el barri està profusament poblat per immigrants de nombrosos països– damunt del seu patinet elèctric (n’hi ha que arriben als 60 quilòmetres per hora) i porta a la mà una petita bossa amb la compra, aparentment consistent en pa i brioixeria. ¿D’on venia el formidable guardameta, una de les claus de l’èxit del Barça de Valverde? 

Integració i enyorança

La pista del patinet elèctric de Ter Stegen per Gràcia permet descobrir que el porter alemany combina la seva fantàstica integració a la vida a Barcelona amb l’enyorança del seu país. La globalització és també això: un teutó que es mimetitza amb l’entorn sense oblidar les arrels. ¿D’on venia? Doncs d’un forn alemany situat al número 34 del carrer de Puigmartí, just al costat del mercat. L’establiment es diu Brotzeit («temps de pa») i ven diferents varietats de pa i pastissos.

Tot és made in Germany, com la Fritz-Cola, la versió alemanya del refresc nord-americà, els clàssics panets fornejats brètzel, els croissants bavaresos i el lebber kaise (carn en talls). La varietat de pans contempla peces elaborades amb cereals diversos: friesen kruste (pa de sègol), mehrkorn brot (multicereals), kürbiskern brot (blat, sèsam i nous), dinkel (pa d’espelta) i roggen junior (de sègol amb massa mare). Són peces grans (entre 500 i 750 grams) i els preus oscil·len entre els 3,40 i els 5,20 euros la peça.

La intimitat del client

Notícies relacionades

Marc Skupien, propietari de Brotzeit, prefereix preservar la intimitat del seu client i compatriota, que va a aquest local «una o dues vegades per setmana». ¿Sempre en patinet? «Ni ho sé ni tinc per què dir-ho. No facilito mai dades de la meva clientela», respon el forner. Brotzeit va obrir fa un any en aquest carrer mig de vianants (només s’hi permet la càrrega i descàrrega dels serveis de repartiment). Un escenari idoni per a l’afició de Ter Stegen a desplaçar-se per Gràcia en patinet. El porter del Barça i la seva dona, Daniela Jehle, es van traslladar a viure al barri després d’un parell d’anys en una urbanització de Castelldefels.

Ter Stegen ha deixat enrere la vida compartida amb veïns i companys de vestidor com Leo Messi, Luis Suárez i, recentment, PhilippeCoutinho. En la seva projecció pública crida l’atenció la rapidesa amb què va aprendre el castellà, i ja es defensa en el català. Una evolució molt diferent de la d’altres companys d’equip.

Temes:

Ter Stegen