LES REACCIONS

Sánchez Flores: "Un jugador no pot silenciar una afició i menys la nostra"

El tècnic periquito defensa el seu públic i Valverde emmarca la polèmica en la rivalitat

marcosl41908748 cornella el prat  04 02 2018   deportes       quique sanchez180204202835

marcosl41908748 cornella el prat 04 02 2018 deportes quique sanchez180204202835 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

Tothom sabia que Gerard Piqué seria el protagonista del partit des del primer minut i es van complir els pronòstics. La seva celebració del gol va arribar també als tècnics, que van valorar el seu gest amb diferent implicació. Mentre Quique Sánchez Flores va tornar a defensar a ultrança l’afició periquita, Ernesto Valverde va recórrer a la diplomàcia amb un discurs molt més convencional.

Li han anat bé aquests derbis al tècnic periquito per recuperar l’afecte dels seus aficionats. Els seus habituals discursos amb una càrrega més filosòfica i emotiva que no pas pragmàtica no són del gust de molts seguidors, però el preparador s’ha mullat amb contundència en les últimes polèmiques. Dissabte passat ja va apuntar que l’afició periquita no era «qui ofenia» i la va qualificar de «tranquil·la i respectuosa», recordant també que se sent «gairebé trepitjada». Ahir es va mantenir en la mateixa línia al valorar aquell gest de Piqué dirigit a la grada de Cornellà. 

«Tots a l'una»

«Un jugador no pot silenciar una afició i  menys la nostra, l’afició de l’Espanyol està molt per sobre i sabrà estar molt per sobre», va manifestar el preparador madrileny, que es va mostrar orgullós del rendiment del seu equip. «S’ha jugat un bon partit, s’ha competit molt bé, hem quedat una mica amargats amb aquell gol tan a prop del final, però estem contents». 

    

Els duels davant el Barça han servit per recuperar la connexió amb els seguidors. L’equip periquito ha competit molt bé contra el líder de la Lliga fins al punt d’aconseguir un triomf a la Copa i un empat a la Lliga. «L’actitud d’anar tots a l’una, de cometre pocs errors, d’estar molt sòlids i concedir pocs espais és fonamental. Són intangibles però són vitals», va afegir Quique, que va recordar altres partits en què es va jugar bé, com el pols davant el València, però sense bons resultats. 

La suplència de Messi

En aquesta ocasió les sensacions finals van ser agredolces, però sumar un punt davant el líder sempre ha de ser positiu. «Hem de tenir en compte l’envergadura d’un rival com el Barça, molt complex i difícil. Lamentem aquells vuit últims minuts amb gol a pilota parada». El tècnic va destacar la presència de l’equip i no va acceptar que l’estat del camp perjudiqués més el Barça que a ells. «La temporada no acaba ni comença al Barcelona, no estem en la línia que volíem però som optimistes i positius», va dir Quique. 

Notícies relacionades

Valverde va justificar la suplència de Messi per l’acumulació de partits. «La pluja no m’ha condicionat. En vaig parlar amb ell i vam decidir que descansaria», va dir el tècnic, que va lamentar com s’ha anat fent malbé  la gespa. «Al primer temps semblava que sí que aguantaria però no al segon, se’ns ha complicat, hem hagut de buscar segones jugades i situacions d’estratègies». 

L’entrenador blaugrana va valorar també el gest de Piqué. «L’emmarco enla rivalitat de tota la setmana», va dir el Txingurri, satisfet amb el punt. «La cosa es posava cada cop pitjor, valorem aquest empat, ens ha costat molt, això és un derbi i no volíem perdre», va concloure.