"L'ESPANYOL ÉS DE CORNELLÀ, ÉS UNA OBVIETAT"

I Piqué mana callar a Cornellà-el Prat

"L'Espanyol està cada vegada més desarrelat. Té un propietari xinès i tots els seus consellers ho són", diu el central blaugrana

aguasch41908699 cornella el prat  04 02 2018   deportes       piqu  manda ca180204183511

aguasch41908699 cornella el prat 04 02 2018 deportes piqu manda ca180204183511 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Un cop de cap i es va fer el silenci a Cornellà-el Prat. Un magnífic cop de cap que va desencadenar l'èxtasi per al seu autor i va significar, al mateix temps, una autèntica punyalada per l'esquena per a l'univers periquito. Quedaven vuit minuts per al final quan Gerard Piqué es va alçar al cor de l'àrea blanc-i-blava per firmar el gol que tant perseguia. Un gol comparable, en la seva memòria particular, al que va aconseguir, per exemple, al Bernabéu amb l'inoblidable 2-6 del Barça de Guardiola al Madrid, especialista com és el central blaugrana a emergir en territoris hostils. Gol i manar callar l'afició de l'Espanyol.

No ho va fer només una vegada. Va repetir en una segona ocasió, conscient Piqué que el futbol li havia tornat, gairebé com en un gest de complicitat de justícia poètica, la possibilitat de redimir-se de tants i tants insults rebuts. "¿El meu gest al públic? Falta de respecte és que em denunciïn per dir que l'Espanyol és de Cornellà, cosa que és una obvietat", va reiterar el defensa barcelonista, que va complir amb la paraula que va llançar aquesta setmana passada després de firmar la seva renovació fins al 2023. Va dir llavors que apareixeria a la zona mixta de Cornellà i "donaria titulars".

"¿El meu gest al públic? Falta de respecte és que em denunciïn per dir que l'Espanyol és de Cornellà, és una obvietat. Mandé callar, és lo minímo que podia fer" (Piqué)

Doncs, així va ser. "Falta de respecte és que no denunciïn la seva afició per insultar la meva família", va explicar Piqué, que havia tingut un inici de derbi relativament tranquil, malgrat que cada vegada que tocava la pilota era xiulat. Res, no obstant, comparable al que va succeir després del gol de l'empat. "¿Banyes? No, no faig banyes a ningú. Vaig manar callar, però és el mínim que podia fer", va confessar després dolgut per tot el que li toca viure quan ha de visitar la casa de l'Espanyol, «Bona part dels insults no s'han dirigit a mi sinó a la meva família. Potser no ho havia de fer, però sí dirigit a alguns. Si ells ho fan i el club no ho denuncia, doncs tots hi són», va subratllar Piqué, que després del gol va tornar a escoltar els insults a la seva dona i al seu fill.

Elevar les acusacions

Notícies relacionades

El gol va fer callar el públic de Cornellà, per més que Quique pregonés que no hi ha jugador al món capaç de silenciar el periquito. Però tampoc hi ha ningú com Piqué, que furga sense descans. "Cada vegada, l'Espanyol està més desarrelat de Barcelona. Tenen un propietari xinès i tots els seus consellers són xinesos", va recordar el defensa blaugrana, elevant el to de les seves crítiques. "No fa falta que es gastin diners dient que són d'Itàlia, la Xina o Tabàrnia", va afegir després en referència a l'anunci publicitari que va fer el club espanyolista sobre la seva identitat.

"Són de Cornellà, vaig dir això i sé que duele. No fa falta que es gastin diners dient que són d'Itàlia, Xina o Tabàrnia" (Piqué) 

"Vaig dir això i s'han hagut de gastar una pasta", va recalcar més tard sobre la campanya publicitària per combatre la seva frase ("l'Espanyol és de Cornellà") que tant mal va fer als aficionats periquitos. "Són de Cornellà. Ho vaig dir i sé que fa mal, però cada vegada està més desarrelat de Barcelona", va sentenciar un feliç Piqué perquè sap que el que va doldre de veritat va ser el seu gol.