LA VISITA A CORNELLÀ

Valverde: "Aquests derbis també es juguen amb el cor"

Elentrenador del Barça espera un altre matx intens contra l'Espanyol i deixa entreveure que farà rotacions en l'onze titular

rozas41862889 sant joan despi   31 01 2018    deportes    ernesto valverde180131174102

rozas41862889 sant joan despi 31 01 2018 deportes ernesto valverde180131174102 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Jordi Tió

Ernesto Valverde no visualitza avui un derbi de Lliga gaire diferent del que ja va jugar el Barça en la Copa a Cornellà, en el qual els blaugranes van perdre per 1-0 en la primera derrota de la temporada. El que sí que espera el tècnic és que l’equip blanc-i-blau surti amb el mateix entusiasme per repetir el triomf, cosa que porta l’entrenador a donar un toc d’alerta als seus jugadors: «Haurem d’igualar la intensitat de l’Espanyol. Aquests derbis són especials i també es juguen amb el cor», va avisar Valverde.

El Barça arriba a la cita amb la tranquil·litat que li atorga el seu gran avantatge a la Lliga (l’Atlètic, segon, és a 11 punts). Però ni així està tranquil l’entrenador. «No em vull tranquil·litzar amb el pensament que tenim un marge d’error. Pensar d’aquesta manera et pot portar a cometre un error i encara queda molta Lliga i molts partits per jugar».

Valverde va tornar a restar transcendència a la suposada tensió que es pot viure a l’RCDE Stadium després del polèmic derbi de Copa amb les declaracions de Piqué i Busquets. «No em preocupa, s’ha fet soroll en moltes coses i al final la gent és molt més normal que tot això. La bola s’està volent fer molt gran i no sé per quina raó. Hi ha rivalitat i res més».

Possible suplència d'Iniesta

El que sí que condiciona a Valverde és la quantitat de partits que els seus jugadors han encadenat aquest mes de gener per la Copa, cosa que el tècnic té ben present davant del que s’aproxima, especialment amb la cita de la Champions contra al Chelsea a l’horitzó. «Em condiciona el fet que venim de jugar dijous a la nit i l’acumulació de partits que portem». En aquest sentit, va deixar entreveure la possible suplència d’Iniesta, que suma tres partits consecutius disputats. «És possible que no surti d’inici, però no perquè sigui un derbi agressiu, sinó pels partits que porta».

També Piqué i Umtiti acumulen molts minuts sense descansar, cosa que també pot obrir la porta de la titularitat i el debut a l’equip a Yerry Mina. «Sí que pot jugar demà. Està en condicions per fer-ho». El que va deixar clar el tècnic és que si Piqué no surt de titular no tindrà res a veure amb l’hostilitat de Cornellà envers ell. «Només penso a posar el millor equip per guanyar, res més».

En defensa de Sergi Roberto

Notícies relacionades

El preparador va defensar Sergi Roberto, qualificat de violent a València per la dura entrada que va fer a Andreas Pereira, que estarà un mes i mig de baixa. «Va ser una jugada fortuïta en la qual mesura malament l’arribada de la pilota. Sergi no és sospitós de fer joc subterrani, però tot s’hi val per escalfar el partit de tornada», va afegir pensant en la tornada de Copa a Mestalla. 

Valverde també va donar la llista de convocats, en què torna a entrar Semedo, absent dijous passat. Igualment, André Gomes, ja amb l'alta mèdica, va quedar fora de la llista. Dembélé també es va tornar a entrenar parcialment amb el grup, i ja ha entrat en l'última fase de la seva recuperació.