EL CONFLICTE

TV-3 no emetrà el resum de l'Espanyol-Barça per impagament a Mediapro

La televisió autonòmica no abona el segon termini del contracte i tan sols tindrà 90 segons de les imatges del derbi

marcosl41784248 barcelona    25 01 2018   deportes      el flamante fichaje 180203181732

marcosl41784248 barcelona 25 01 2018 deportes el flamante fichaje 180203181732 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Televisió de Catalunya (TV-3) no podrà emetre aquest diumenge un ampli resum de l'Espanyol-Barça, que es jugarà a Cornellà per impagament a Mediapro, la productora que ostenta els drets audiovisuals de la Lliga. TV-3 havia d'haver abonat el segon termini d'un contracte que s'estén fins al 2019 el 31 de gener passat. Però no va dipositar aquesta quantitat pactada, de manera que es queda sense aquestes valuoses imatges just coincidint amb el gran duel barceloní.

Ara si la televisió catalana vol recuperar el control sobre els amplis resums dels partits de la Lliga haurà de fer-ho amb un aval que garanteixi el compliment de tot el contracte fins al 2019. De moment, es queda sense ells i tan sols té accés als 90 segons que proporciona la Lliga de Futbol Professional (LFP). No només es perdrà l'anàlisi del xoc de Cornellà sinó de tots els partits de la Lliga.

Cancel·lació de 'Tarda oberta'

Notícies relacionades

Però l'ús d'aquests 90 segons del derbi tan sols podrà ser dues ocasions en les 24 hores posteriors com marca la llei. A més, el conflicte latent per la cancel·lació del programa 'Tarda oberta', produït per Mediapro, s'ha unit a aquest impagament de la televisió autonòmica catalana. Aquest tancament, segons TV-3, es va deure a motius pressupostaris, com a conseqüència del conflicte que manté la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb Hisenda pel concepte de devolució de l'IVA de les subvencions de la Generalitat, que implicaria la reclamació de 167 milions d'euros a la cadena pública catalana.

Aquest mateix panorama de greus problemes econòmics ja va ser dibuixat per Vicent SanchísVicent Sanchís, el director de Televisió de Catalunya, que va anunciar a finals de gener un duríssim pla de xoc per rebaixar el pressupost del 2018 en 33 milions d'euros més. El pla per reduir-los s'aplicaria de forma gradual, incloent-hi la pràctica desaparició de totes les retransmissions esportives, a més de deixar en l'aire la continuïtat d'altres programes.