NEGOCIACIÓ OBERTA

Arthur, un fitxatge estratègic

El Barça no vol que se li escape la joia del Gremio, un jugador de pilota a qui comparen amb Iniesta i Xavi

arthur

arthur

2
Es llegeix en minuts
Joaquim Piera

El teló del mercat hivernal va baixar. I al Barça el va atrapar a Porto Alegre negociant amb el Gremio la incorporació d’Arthur, un volant de 21 anys que té Andrés Iniesta com el seu referent. No va ser una casualitat. Tot estava perfectament calculat.

   

 El Barcelona es va proposar neutralitzar qualsevol intromissió indesitjada. Per aquest motiu, va formalitzar el seu desig de contractar el millor volant de l’últim Brasileirao coincidint amb el final de la finestra de contractacions de gener. Dissabte, el representant de la secretaria tècnica blaugrana a Sud-amèrica, el brasiler André Cury, es va citar amb la cúpula del Tricolor gautxo i van començar oficialment les negociacions.

L’interès del Barça era el secret més mal guardat del món de la pilota des que, a principis de desembre, es van filtrar dues fotografies d’Arthur vestint la samarreta blaugrana, una de les quals, la més furtiva, al costat del secretari tècnic, Robert Fernández.

 

El Barça ofereix 30 milions i el Gremio en demana sis més. Les negociacions continuen obertes

   En menys d’una setmana, els progressos han sigut significatius. Gener ha expirat amb sis milions d’euros separant l’oferta catalana (de 30 milions d’euros) de les pretensions gautxes (36). L’acord no se segellarà aquesta setmana, s’apunta des de Porto Alegre. No obstant, el Barcelona ha deixat molt ben encaminat el fitxatge d’un futbolista, de llarg recorregut per la seva joventut, sobre el qual els tècnics blaugranes tenen dipositades grans esperances.

Després del Mundial de Rússia 

Arthur és una raresa. Un volant que prefereix trencar línies de pressió amb la passada i el suport de la triangulació en lloc de la conducció més pròpia de la cultura futbolística sud-americana. Té perfil Barça, coincideixen a assenyalar analistes de prestigi com Tostao, cèlebre integrant de la Seleçao de Mèxic 70. «Em recorda Xavi, que es passava partits i partits sense perdre la pilota», assenyalava a la seva columna de Folha de São Paulo.

El seu actual tècnic, Renato Gaucho, clau en la seva eclosió, i l’entrenador que li va donar l’alternativa el 2015, Luiz Felipe Scolari, consideren que el Barcelona seria el destí més adequat quan ara salti a Europa. Més enllà de tenir el futbolista controlat i comptar amb la seva preferència, només des de l’excepcionalitat s’explica que el Barcelona es llanci a comprar un jugador brasiler, quan acaba de cobrir al gener les dues places d’extracomunitaris que encara tenia vacants, amb Coutinho i Mina.

Notícies relacionades

Arthur es quedarà al Gremio fins a l’estiu, però el Barcelona no vol hipotecar el seu futur. Per això, el club català s’ha negat a negociar una de les pretensions gautxes: comptar amb el volant fins al desembre, quan expira la temporada sud-americana.

El Barça pretén tenir Arthur després de la cita mundialista de Rússia, on, per cert, encara no té una plaça garantida. Tite, el tècnic miracle del Brasil, explicava aquesta setmana que el jove centrecampista passarà per un examen (decisiu) en els dos partits de la Recopa Sud-americana, contra l’Independiente de Avellaneda.