RECUPERACIÓ DE LA LESIÓ

Sense pressa amb Dembélé

El Barça vol frenar les ànsies del jove futbolista, que ja ha començat a trotar, i descarta que torni als terrenys de joc abans de gener com pregona el doctor finlandès que el va operar

aguasch39854214 el primer entrenamiento en azulgrana de demb l  foto miguel 171107200401

aguasch39854214 el primer entrenamiento en azulgrana de demb l foto miguel 171107200401

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El Barça comença a inquietar-se per les notícies que estan apareixent aquests dies al voltant de la sobtada i sorprenent recuperació del davanter francès Ousmane Dembélé. A sobre, el cirurgià finlandès que el va operar, el prestigiós Sakari Orava, no para d’aparèixer en els mitjans espanyols assegurant que la recuperació del milionari fitxatge blaugrana va per molt bon camí i que no li estranyaria, fins i tot a això s’atreveix, que pogués tornar al terreny de joc en el clàssic del Santiago Bernabéu, el 23 de desembre.

Dembélé, que precisament ahir es va posar per primera vegada les vambes, que no les botes de futbol, i va trotar lleugerament, sense pressa, sense esforç, simplement trotar una mica pel fossat de sorra de la ciutat esportiva Joan Gamper del Barça, està complint els terminis normals en una classe de lesió i intervenció quirúrgica molt, molt, delicada.

Autopublicitat

«Ningú, absolutament ningú, al club i encara menys als serveis mèdics i recuperadors del Barça, té previst que Dembélé pugui jugar abans de l’any que ve», va assenyalar ahir a EL PERIÓDICO una font mèdica blaugrana digna de tot crèdit. Aquesta mateixa font no va voler opinar sobre les optimistes declaracions del doctor Orava, però tothom té clar al club blaugrana que es tracta d’una manera de fer-se publicitat, ja que per al metge finlandès seria tot un èxit que el jove davanter francès, de 20 anys, tornés abans dels quatre mesos previstos.

Dembélé, el dia de la lesió davant el Getafe.

Dembélé, que va cada dia a la ciutada esportiva a primera hora del matí acompanyat dels seus amics, que viuen amb ell a la casa que ha llogat a Sant Joan Despí, no pot fer més del que fa. És a dir, per més hores que passés amb el doctor Ricard Pruna i els recuperadors blaugranes no podria avançar la tornada als terrenys de joc, ja que el trencament al tendó del bíceps femoral de la cama esquerra que va patir necessita una recuperació amb uns terminis molt concrets.

 

Dembélé va cada matí a la Ciutat Esportiva del Barça acompanyat dels seus amics, que viuen amb ell en una casa de Sant Joan Despí

«Ningú sembla tenir en compte que es tracta d’un jugador franquícia, del nostre fitxatge estrella de la temporada», va assenyalar la mateixa font, «i que no va ser fitxat únicament per jugar el pròxim clàssic sinó per jugar molts anys al més alt nivell. Tot això, a més, tenint en compte que el múscul que se li ha reconstruït és el més delicat de tots i el més important en un jugador de les seves característiques, que necessita ser explosiu, esprintar amb eficàcia i, per tant, no tornarà a jugar fins que no tinguem garanties plenes que està més que bé, més que recuperat».

Molta paciència

Dins del club es té en compte que l’extrem francès és un noi molt jove que no ha patit mai cap lesió greu i, en aquest sentit, tampoc coneix les pautes d’una recuperació així, tan delicada, que requereix tanta paciència. És per això que es volen frenar les seves ànsies per tornar a jugar. Seria diferent si fos la seva segona o tercera lesió llarga, perquè llavors coneixeria el seu cos i com portar-lo.

Dembélé, després de ser operat a Finlàndia.

Notícies relacionades

El Barça no descarta que Dembélé escurci lleugerament els terminis de recuperació, però en cap moment ningú del club, i encara menys del quadro tècnic d’Ernesto Valverde, líder a la Lliga i a la Champions, pensa forçar la tornada als terrenys de joc d’un noi en què tenen posades moltes esperances per als pròxims 10 anys.

És possible que després de començar a trotar ahir al fossat de sorra, amb suavitat i prudència, d’aquí unes setmanes comenci a tocar pilota, a acaronar-la. Però només possible. I, sí, Dembélé es va calçar fa uns dies les botes, però eren per fer un anunci de Nike. Res més.