Luis Enrique: "La Lliga està una mica més difícil"

El tècnic del Barça admet que el seu equip va deixar escapar una bona oportunitat per atrapar el Madrid i lluitar pel títol

lmendiola37990903 gra538  m laga  08 04 2017   el entrenador del fc barcelona 170408233632

lmendiola37990903 gra538 m laga 08 04 2017 el entrenador del fc barcelona 170408233632 / Jorge Zapata

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / MÀLAGA

La impressió que va transcendir després de la derrota a Màlaga per part del vestidor blaugrana és que s’havia deixat escapar una bona ocasió per atrapar el Reial Madrid. No era el dia per fallar. No el dia que el Madrid s’havia estampat amb la rematada de Griezmann. «La Lliga ara està una mica més difícil, però hem de lluitar fins al final», va manifestar el mateix Luis Enrique.

L’entrenador del Barcelona va combinar en el seu discurs les queixes per un arbitratge que no va ser clarament del seu gust amb l’amarga sensació d’haver ensopegat en un camp on un gegant com el Barça s’exigeix sempre guanyar, i més amb el títol de Lliga en joc. «És una oportunitat clarament perduda. Però encara queda molta Lliga», va dir amb una ganyota.

Una cosa similar va comentar Andrés Iniesta. El centrecampista, a diferència del seu tècnic, va considerar que l’equip no havia desplegat un bon joc. Però va coincidir a dir que la Lliga s’havia posat a l’abast i no havien sabut agafar-la. «Hem desaprofitat aquesta oportunitat i esperem que la pròxima, si és que n’hi ha una altra, no tornem a fallar».

No hi ha cap altre remei, van coincidir tots els que van comparèixer davant els mitjans, que guanyar al Bernabéu el dia de Sant Jordi. Així s’ho van plantejar. «És clar, és clar...», va assentir Mascherano, amb la respiració encara panteixant. «La Lliga no passa només per guanyar a Madrid, sinó que ells han de perdre punts».

Tan sols Luis Enrique va voler eludir el focus del matx del dia 23. «Entenc que es vulgui donar color al partit de Madrid, però si abans no vencem la Reial Societat, no aconseguirem res», va assegurar.

El defensa argentí va analitzar d’una manera profunda i poc autocomplaent la derrota a la Rosaleda. Javier Mascherano va parlar de falta de «frescor» en l’equip per remuntar el marcador advers pel gol de Sandro. «No em refereixo a l’aspecte físic, sinó en el sentit que ens ha faltat finor amb la pilota, no l’hem moguda amb la velocitat d’altres cops. Aquestes coses passen. No hi ha res a reprotxar-se. Amb errors, amb encerts, però l’equip ho ha donat tot», va dir.

REMARCADA PRUDÈNCIA

Luis Enrique va assenyalar sense anomenar-lo Matthieu. «Ens ha costat al principi. Ells han jugat molt replegats. Ens ha penalitzat un error en la interpretació del fora de joc». El tècnic asturià es referia a la mala posició del defensa francès en el gol de Sandro.

Però Luis Enrique també es va recordar de l’àrbitre, Gil Manzano, tot i que va intentar mossegar-se la llengua. «És curiós com ens costa clavar puntades i com ens carreguem de grogues. I em sorprèn quan el rival ens fa tantes faltes», va dir.

Notícies relacionades

No obstant, en línies generals Luis Enrique va voler oferir una valoració positiva del joc del seu equip, una valoració en què difícilment estaran d’acord la majoria d’aficionats. «Hem entrat amb l’actitud necessària, tancant el Màlaga. Crec que ens hem merescut molt més». El mateix va comentar Robert Fernández, el secretari tècnic del club. «L’equip ha donat la cara», va assegurar.

I van ser curioses les paraules de Sandro, exjugador del Barça, quan se li va esmentar que havia celebrat molt el gol. «Bé, no l’he celebrat tant. Demano perdó si algú s’ha sentit ofès», va dir per si de cas amb exagerada prudència.