El trident contra tots

La resurrecció del Barça quan se'l donava per eliminat endureix el sorteig de quarts de final, on es reuneixen cinc campions

jdomenech37598917 barcelona 08 03 2017 deportes partido de champions league en170316194723

jdomenech37598917 barcelona 08 03 2017 deportes partido de champions league en170316194723 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’agònica resurrecció del Barça, quan tot Europa el donava per eliminat, ha complicat la vida als favorits que havien encarrilat les seves eliminatòries. La presència del trident és l’amenaça més gran per als altres set contendents en les hores prèvies al sorteig. La gesta del 6-1 al París Saint Germain planarà sobre la sala on una mà innocent agitarà les sempre controvertides boles.

  

 La 'incòmoda' presència del Barcelona a efectes esportius per als set quartfinalistes queda plasmada en els pronòstics de les apostes. El nom del club blaugrana és el primer de totes, una indubtable constatació que se’l considera el principal favorit per proclamar-se campió.

    

L’equip de Luis Enrique torna als quarts de final, la mateixa estació en què va descavalcar la passada campanya, sense poder anar més enllà per defensar el títol conquistat a Berlín. En realitat, va ser descavalcat per l’Atlètic de Madrid, un altre rival tan clàssic com el Reial. Luis Enrique i Diego Simeone ja s’han vist les cares en la semifinal de Copa.

 

SOBREDOSI BLANCA

Notícies relacionades

Però si l’atzar dictés el clàssic dels clàssics provocaria una sobredosi d’enfrontaments Barça-Madrid similar a la que es va produir en temps de Mourinho i Guardiola. La temporada 2011-12 van jugar quatre partits de sis possibles entre el 16 d’abril i el 3 de maig; és a dir, en 17 dies: el duel de la Lliga (1-1) la final de Copa (0-1 per al Madrid) i la semifinal de la Champions que es va emportar el Barça de camí cap a Wembley. Aquesta vegada es jugarien tres partits entre l’11 i el 23 d’abril. El madridisme ha celebrat amb indissimulat entusiasme ara l’eliminació de Guardiola amb el Manchester City. El Mònaco, en canvi, sembla un rival de menys entitat que el quadro anglès. En canvi, és una realitat sense discussió que el Leicester seria l’adversari preferit per als altres set quartfinalistes.

El botxí del Sevilla és el vuitè i últim considerat en les cases d’apostes. Una classificació simbòlica del potencial que pressuposen als equips en la hipòtesi de ser campions. I de la mateixa manera que s’atorguen poquíssimes possibilitats al Leicester, per molt que trenqués tots els pronòstics al conquistar la Premier, els apostadors col·loquen el Barça com a màxim favorit. Al seu darrere, en el mateix ordre, una classificació de decreixent dificultat que es repeteix en totes les firmes. El Bayern és segon, al davant del Madrid; després apareixen el Juventus, l’Atlètic i el Dortmund.