Luis Enrique: "Us anuncio que no seré l'entrenador del Barcelona la temporada que ve"

El tècnic blaugrana revela per sorpresa que marxarà al·legant que "necessita descansar després de tres anys inoblidables"

marcosl37504858 barcelona s argentinian forward lionel messi  r  leaves the 170301214044

marcosl37504858 barcelona s argentinian forward lionel messi r leaves the 170301214044 / LLUIS GENE

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Al seu estil. Com i quan ell ha volgut. Acabat el partit amb l’Sporting, i sense que hi mediés cap pregunta, Luis Enrique va agafar el micro per iniciar el seu comiat del Barça.  «Us anuncio a tots que no seré l’entrenador del Barcelona la temporada que ve», va afirmar el tècnic asturià en un epíleg que es prolongarà en els pròxims tres mesos. Plega Luis Enrique. I ho va dir a la seva manera, sense ningú del club acompanyant-lo en aquell moment en què anunciava que marxava. Fa temps que ho tenia decidit, però ho ha volgut amagar. Fins a l’1 de març. Fins minuts després de golejar l’Sporting just la nit en què l’equip es col·locava líder de la Lliga, amb un punt d’avantatge sobre el Madrid (3-3 va empatar amb el Las Palmas), malgrat que tingui encara un partit menys.

A inicis d’aquesta temporada, encara a l’estiu, Luis Enrique es va reunir amb Robert Fernández, el secretari tècnic del Barcelona, i amb Albert Soler, el director d’esports professionals del club. Llavors no va dir que se n’anava, però va estar a punt. Tots dos executius van instar el tècnic a agafar-se un temps per madurar aquesta decisió. Aquest temps s’ha acabat.

DEL VESTIDOR A LA SALA DE PREMSA

Ànima lliure com sempre ha sigut, Luis Enrique se’n va com va arribar. Amb un estil propi. Ahir, per exemple, i una vegada acabat el partit amb l’Sporting, va reunir els seus jugadors al vestidor per anunciar-los de manera sorprenent que marxava. Minuts després, entrava a la sala de premsa del Camp Nou, com si res de transcendent hagués passat abans. Preguntes i més preguntes sobre el 3-4-3, sense saber llavors que el Madrid ensopegaria al Bernabéu, i assumptes rutinaris. Va acabar la conferència de premsa i llavors Luis Enrique va agafar la iniciativa. «És una decisió difícil», va assegurar per començar. No és fàcil deixar el Barça. I menys per a un culer com ell. «És una decisió meditada i pensada», va argumentar després. «Ho tinc clar, ho anuncio. Necessito descansar», va dir.

Just quan enfilava el seu tercer i últim any de contracte, Luis Enrique s’ha buidat. A Guardiola, en la seva quarta i última temporada, li va passar igual. «Han sigut tres anys inoblidables, m’agradaria agrair al club tota la seva confiança», va recordar l’asturià, que no va tenir cap mania d’assumir l’argument utilitzat per Guardiola al seu dia. El Pep va estar del 2008 al 2012. Luis Enrique estarà del 2014 al 2017. «El motiu de la meva renúncia és la forma com visc aquesta professió. Això significa poques hores de descans. Necessito descansar», va reiterar l’asturià, que 24 hores abans havia dit que estava «pletòric».

Notícies relacionades

Se’n va Luis Enrique, el tècnic del triplet en el seu primer any, el tècnic del renaixement del Barça després del desastrós pas de Tata Martino pel Camp Nou. Se’n va el tècnic del trident. Això sí, encara li queda feina per fer. «Queden tres competicions i en una potser s’alineen els astres, hi haurà un esforç màxim de l’equip», va dir en al·lusió a la Champions. De moment, els astres s’han alineat a la Lliga on el Barça s’ha enfilat al liderat. Se’n va Luis Enrique i Jorge Sampaoli, el tècnic del Sevilla, és el gran candidat per succeir-lo. Però se n’ha anat com ell ha volgut. Donant temps al Barça per buscar-li un substitut de garanties (tres mesos té la junta per treballar-hi) i donant-se temps a si mateix per no haver d’anar amagant la seva decisió. I se’n va just una setmana abans del partit amb el París SG, on aquell 4-0 al Parc dels Prínceps va obrar un efecte catastròfic en l’equip, en ell i en el barcelonisme.

Luis Enrique plega sense que ningú el faci fora. Ni tan sols condicionat per una hipotètica eliminació europea. Se’n va perquè ja no té forces per ser Luis Enrique.