Bartomeu: "Luis Enrique ja és un entrenador de llegenda"

El president agraeix l'anunci perquè "s'acabin les especulacions"

 

  / ANDREU DALMAU

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

AJosep Maria Bartomeu, el president, no li queda més remei que «acceptar la decisió» de Luis Enrique d’abandonar la banqueta del Barça el 30 de juny. L’assumirà molt a desgrat seu perquè li volia renovar el contracte, content com estava per la seva feina: vuit títols conquistats de 10 disputats.

«Luis Enrique ja és un entrenador de llegenda», va opinar el president blaugrana, tot i que encara queden en joc les tres competicions més importants de la temporada. La primera que va acabar figura al museu: l’equip va sumar el seu vuitè títol amb la Supercopa d’Espanya a l’agost. «Esperem que la temporada s’acabi de la millor de les maneres», va afegir Bartomeu, amb la confiança que ningú, bàsicament els jugadors, abaixarà els braços. «Estan molt tristos», va detectar el dirigent, que també els ha vist «motivadíssims» per tancar la campanya amb més triomfs. Tot i que l’entrenador hagi anticipat el seu comiat a tres mesos del final.

EL MATEIX ARGUMENT

Luis Enrique va argumentar que està cansat, esgotat. El mateix motiu que va esgrimir Pep Guardiola. «M’he buidat», va exposar el 2012 l’avui tècnic del Manchester City, encara que el seu anunci va arribar més tard, a finals d’abril, després de l’eliminació de la Champions contra el Chelsea. La notícia va volar a Anglaterra (el City va golejar per 5-1 el Huddersfield a la 'Cup') i Guardiola va expressar la seva pena. «Com a fan estic trist perquè se’n va l’entrenador perfecte per al Barcelona», va ser la seva valoració.

«Ens hem quedat de pedra», va confessar Ivan Rakitic després de conèixer la notícia. Va ser l’únic jugador que va expressar la seva opinió de viva veu. El futbolista croat, que va arribar a dir a 'France Fotball' que saltaria «d’un pont» si l’hi demanés Luis Enrique, que va ser qui el va fitxar el 2014, estava sorprès. Però el president sabia des de l’estiu que podia passar i només esperava que el tècnic asturià fes pública la seva decisió. Ho ha fet després de la fàcil victòria sobre l’Sporting.

Notícies relacionades

«Ens estem jugant la temporada i no caldrà especular més, així podrem centrar-nos en les tres competicions», va ser la lectura positiva que va fer Bartomeu en una compareixença particular a Barça TV, sense atendre a preguntes d’altres mitjans. Un cop l’entrenador va fer pública la seva renúncia, el Barça pot llançar-se a buscar un substitut. «Ho farem amb discreció», va assegurar el president blaugrana, que va ajornar l’anunci del futur tècnic a l’1 de juliol. 

Luis Enrique serà llegendari, segons Bartomeu, pel triplet que va conquistar en la seva primera temporada, el segon del club després de l’aconseguit pel Barça de Pep Guadiola el 2009, més els quatre trofeus de la segona (Lliga, Copa, Supercopa d’Europa i Mundial de Clubs). «Ens queden tres títols per guanyar; queden uns mesos apassionants», va apuntar Bartomeu, esperançat que la llegenda sigui molt més gran.