La UEFA treu una gran estelada en el vídeo promocional del Barça-Roma

L'organisme esportiu i el Barça van acordar una treva per l'exhibició de banderes independentistes després de les multes imposades al club blaugrana

Una gran estelada s’ha colat en l’anunci de la UEFA del Barça-Roma. / periodico

Una gran estelada s’ha colat en l’anunci de la UEFA del Barça-Roma.
San hendio ea cons non verciliquat olorper suscilit vero eu feu feugait wis.

/

1
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

Sembla una broma però no ho és. El vídeo promocional de la UEFA del partit de la Champions entre el Barça i la Roma del 24 de novembre vinent al Camp Nou exhibeix una enorme estelada, just la bandera per la qual l'organisme futbolístic ha multat el Barça en dues ocasions i ha desfermat una polèmica que va tenir el punt culminant en el partit contra el Bate. Abans de l'inici d'aquest partit, el passat dia 4, es va exhibir una enorme pancarta en què el club reclamava respecte a la llibertat d'expressió mentre l'estadi s'omplia de banderes independentistes i una sonora xiulada impedia escoltar l'himne de la competició.

Notícies relacionades

La UEFA va multar el Barça amb 30.000 euros després de l'exhibició d'estelades en la final de Berlín. Un càstig propiciat per l'informe d'una delegada de la UEFA, Anna Bordiugova, que ni tan sols va veure el partit en directe, sinó per televisió des d'Ucraïna, el seu país. La sanció contrastava amb l'informe elaborat pel delegat de la UEFA en la final, que després de veure el duel en directe va destacar el bon comportament de les aficions del Barça i el Juventus.

La segona sanció es va produir després del partit contra el Bayer Leverkusen al Camp Nou. En aquesta ocasió la multa va ser de 40.000 euros, una sanció que arribava un cop empresa la iniciativa diplomàtica del club amb la UEFA i que es va demostrar inoperant. Finalment, la UEFA ha concedit una treva al club fins que el procés judicial per aquesta qüestió no arribi al final. El Barça està disposat a arribar al TAS si el Comitè d'Apel·lació de la UEFA no li dóna la raó en primera instància.