Febre nadalenca

Comença el compte enrere del ‘superarbre’ d’Albiol: «Badalona donarà inici al Nadal a Catalunya»

2
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

La reconeixible silueta badalonina que marquen el Pavelló Olímpic, la gegant pilota de bàsquet del centre comercial Màgic Badalona i el turó d’en Caritg al fons ha quedat travessada aquest dilluns al matí per la presència d’una enorme grua a la plaça del President Tarradellas. Sota la grua, un gran tràiler conté les peces que formen la base de l’arbre amb què l’alcalde Albiol vol il·luminar el Nadal badaloní i, de passada, les del país sencer: «Quan l’arbre estigui muntat, i l’inaugurem el dia 18 de novembre, en aquell moment començà el Nadal a Catalunya».

Així, sota una capa gris de nuvolades que han amenaçat d’aigualir la festa, han començat aquest dilluns al matí les tasques d’instal·lació de l’arbre de Nadal, de 40 metres d’alçària, 15 de diàmetre i 82.000 llums píxels, amb el qual Albiol busca convertir Badalona «en un referent del Nadal al país». El muntatge de l’element gegant va a càrrec de l’empresa Ximénez Iluminación, referent mundial en el món de la decoració i els enllumenats i, sense anar més lluny, la mateixa empresa que munta l’arbre de Vigo, el que segons Albiol serà «el segon arbre més espectacular d’Espanya».

Comença el muntatge de l’arbre, que s’il·luminarà el 18 de novembre /

FERRAN NADEU

La lentitud de la grua extraient les peces de la base i col·locant-les al centre de la plaça xocava de ple amb l’ànim de l’alcalde, molt poc de dilluns al matí: «L’únic dolent de l’arbre és que per a la gent serà difícil fer-se ‘selfies’, de tant alt que és», afirmava Albiol, visiblement content. L’aposta de l’ajuntament està sent de pes: 1,7 milions d’euros costarà la instal·lació de tot l’enllumenat i decoracions nadalenques, que estaran «presents en tots els barris de la ciutat», insisteix el líder popular. En aquest pressupost, que el consistori considera una inversió i no una despesa, també s’hi inclou l’arbre (gairebé 250.000 euros), i totes les activitats i esdeveniments programats per al Nadal.

Aquest dilluns s’ha col·locat la particular ‘primera pedra’ de l’arbre d’Albiol, però el muntatge s’allargarà durant, com a mínim, una setmana, si el temps no és advers. La instal·lació ha de ser molt meticulosa. Vint-i-dues peces formaran la seva base, sobre la qual s’han d’aixecar els 40 metres d’acer que formaran l’arbre. Una desviació de mil·límetres a la base es multiplicaria a mesura que puja l’alçària.

Operaris de l’empresa encarregada de la instal·lació de l’arbre de Nadal de Badalona, i l’alcalde Albiol al fons /

FERRAN NADEU
Notícies relacionades

Quan finalitzi el muntatge i es retiri la grua de la plaça, serà el ‘superarbre’, amb els seus 40 metres (tan alt com un edifici d’11 pisos) el que travessi, almenys durant les setmanes en què duri la campanya de Nadal, l’‘skyline’ badaloní.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA