Campanya nadalenca

Albiol presenta el Nadal: «Si Vigo té l’arbre més alt del món, Badalona tindrà el més alt de l’univers»

Albiol presenta el Nadal: «Si Vigo té l’arbre més alt del món, Badalona tindrà el més alt de l’univers»

El Periódico

2
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

El dissabte 2 de setembre, Xavier García Albiol va assegurar, en un acte del PP a Esplugues de Llobregat, que Badalona «tindrà l’arbre il·luminat de Nadal més alt d’Espanya». Va anar més enllà: «Farem arribar aquest missatge a algú de l’altra punta d’Espanya», va dir, en una al·lusió a l’alcalde de Vigo, Abel Caballero, i el seu habitual costum de convertir el Nadal de la ciutat gallega en «el millor del món». Des del dia de la promesa d’Albiol, l’actualitat política de Badalona ha pivotat irremeiablement entorn de l’arbre.

Aquest dilluns, a menys d’un mes de la instal·lació de l’arbre, i a dos mesos de l’inici de les festes de Nadal, l’Ajuntament de Badalona ha explicat davant els mitjans de comunicació en què consistiran els eixos principals de la campanya de Nadal: «Els puc garantir que Badalona tindrà el Nadal més espectacular que mai hagi pogut tenir. Volem convertir la ciutat en un referent per al Nadal». En total, el consistori gastarà aquest any més d’1,7 milions d’euros en les diverses activitats, llums i decoracions nadalenques.

Això sí, l’element que centra tota l’atenció, i del qual l’alcalde se sent més orgullós, és el famós arbre, que s’inaugurarà el 18 de novembre davant el Pavelló Olímpic, al barri del Gorg. Serà, tal com ha detallat aquest dilluns Albiol, «l’arbre de llums de píxel més alt d’Espanya», tindrà 82.000 llums, mesurarà 45 metres d’altura i 15 de diàmetre: «Sé que hi ha un alcalde que diu que el seu arbre serà el més gran del món –ha insistit l’alcalde de Badalona–. Si el seu és el més gran del món, el nostre serà el més gran de l’univers».

La instal·lació de l’element ha sigut adjudicada a l’empresa Iluminaciones Ximénez, per un cost de 249.758 euros, IVA inclòs. Es tracta de la mateixa empresa que treballa amb l’Ajuntament de Vigo per a la instal·lació del seu enllumenat nadalenc, amb la qual la vincula un contracte per a aquest servei fins al 2027. «A partir de la setmana que ve es començarà a muntar, necessita uns 10 dies d’instal·lació i una desena de tràilers per moure’l, és com muntar un concert dels Rolling Stones», ha assegurat Albiol.

Mesurar-ne el retorn econòmic

Finalment, l’ajuntament no encarregarà cap estudi per mesurar el retorn econòmic dels 1,7 milions d’euros que costarà la celebració del Nadal a la guardiola municipal: «Lamentablement, no hi ha temps per aconseguir aquest contracte, tot i que ens hauria agradat fer-ho», ha admès l’alcalde Albiol. Una vegada acabin les festes, ha explicat el líder popular, es demanarà informació tant als comerciants com als restauradors, per intentar mesurar quins beneficis extraordinaris hagin pogut tenir, gràcies a la decoració nadalenca.

Notícies relacionades

El que sí que tirarà endavant és el mesurament de l’afluència de persones que transitin per les zones decorades: «Una empresa de telecomunicacions mesurarà els moviments a través dels telèfons mòbils. Es podrà saber si aquestes persones són de Badalona o no, per després poder fer-ne un balanç i una anàlisi», ha explicat Albiol.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA