Guerra per la millor decoració nadalenca

L’alcalde de Vigo menysprea l’arbre de Nadal d’Albiol: «Només competim contra Nova York»

Abel Caballero ha sortit al pas de l’anunci de l’arbre il·luminat més alt d’Espanya que va prometre l’alcalde de Badalona: «Aquest any Vigo trencarà tots els rècords»

Badalona tindrà l’arbre de Nadal «més alt» d’Espanya amb 40 metres d’alçària

ENTREVISTA I Abel Caballero: «Em vaig plantejar recuperar el Nadal i hem aconseguit ocupar un espai que fins ara no ocupava ningú»

L’alcalde de Vigo menysprea l’arbre de Nadal d’Albiol: «Només competim contra Nova York»

JAVIER VÁZQUEZ

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

En una reunió del PP a Esplugues de Llobregat celebrada el cap de setmana passat, l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, llançava l’envit: «Badalona, el 17 de novembre, encendrà l’arbre de Nadal il·luminat més alt d’Espanya, amb 40 metres d’alçària... –el públic va esclatar en aplaudiments i Albiol va aprofitar per agafar aire–, no és conya, eh, serà l’arbre il·luminat més alt... i aquest missatge el farem arribar a algú que és a l’altra punta d’Espanya». Abel Caballero, alcalde de Vigo, va haver de sentir un xiulet a les orelles en aquells moments.

No en va, l’alcalde Caballero és reconegut de cap a cap de la geografia espanyola per la seva intenció de convertir Vigo en la capital mundial del Nadal. Sense anar més lluny, per a les festes de l’any passat la ciutat es va il·luminar amb 11 milions de leds: «Encenem els llums de Nadal de la ciutat i de tot el planeta», va dir Caballero, abans d’assegurar que, una vegada encesos els llums de Vigo, tothom podrà començar el Nadal, fins i tot Nova York».

Caballero contraataca

Havia començat la pugna entre Vigo i Badalona per instal·lar a la seva ciutat la decoració nadalenca més pomposa, més il·luminada, més alta, la que generi més conversa.

Notícies relacionades

Albiol va gosar disputar el tron de la ciutat més nadalenca d’Espanya a Caballero, i era notori que aquest últim respondria a l’envit. En declaracions fetes a RAC-1 aquest dimarts, l’alcade Abel Caballero s’ha despatxat amb Albiol: «Aquest any Vigo trencarà tots els rècords amb grans sorpreses en la decoració i la il·luminació dels carrers». Caballero no n’ha volgut donar més detalls ja que «tot el que pugui dir, ens ho copiaran». «Vigo només competeix contra Nova York, la resta són altres divisions».

Més enllà de les picades d’ullet en les declaracions, que es desenvolupen en un clima cordial, Badalona ja ha licitat més d’1,6 milions d’euros en diferents tipus de decoracions i il·luminacions per a les festes. Una part d’un d’aquests contractes, el de la il·luminació dels carrers i places, ha quedat desert ja que les dues empreses que s’hi van presentar no reuneixen les condicions que marca el contracte: «L’ajuntament ja ha activat un nou procediment per a l’adjudicació d’aquest lot», va informar el consistori.