Compareixença davant els mitjans

Albiol demana mà dura contra els agressors sexuals adolescents: «S’ha de reformar urgentment la llei del menor»

Albiol demana mà dura contra els agressors sexuals adolescents: «S’ha de reformar urgentment la llei del menor»

AJUNTAMENT DE BADALONA

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

L’alcalde Badalona, Xavier García Albiol, ha reaccionat a la detenció de dos menors per una agressió sexual a una altra menor, ocorreguda el mes de juny. En una atenció als mitjans de comunicació, Albiol ha insistit en la seva opinió d’endurir la llei del menor, una cosa que ja havia expressat al conèixer-se la resta de casos d’agressions a menors que han passat els últims mesos a Badalona.

«Avui es torna a obrir el debat, ¿com reaccionem davant el fet que tres menors violin una menor? –s’ha preguntat el regidor popular, per oferir la resposta poc després–, una vegada funcioni el congrés amb normalitat, cal debatre la reforma de la llei del menor; el que es fa ara no és cap solució». L’alcalde ha recalcat que és necessari «passar als fets» i deixar-se de «simbolismes, lamentacions i cops al pit».

Preguntat sobre si l’internament en un centre de menors seria la solució, Albiol ha preferit deixar la responsabilitat d’oferir una alternativa a «la creació d’un grup d’experts de diferents àmbits, que haurien de proposar la millor opció». «No estic dient que un nen de 14 anys se l’hagi de ficar a la presó amb presos majors d’edat. Però entre que no entrin a la presó i que no els passi res, hi ha d’haver un punt mig».

Albiol ha remarcat que Badalona «no té un problema de violència sexual diferent del de qualsevol altra ciutat amb característiques similars». No obstant, ha continuat l’alcalde, «és veritat que quan passa alguna cosa així, la ciutadania s’alarma molt», ha admès el regidor popular.

Notícies relacionades

L’alcalde ha volgut «mostrar la solidaritat de l’Ajuntament amb la víctima i posar a la seva disposició tots els recursos d’acompanyament i assessorament que necessitin». Preguntat sobre si el consistori badaloní es presentarà com a acusació popular, Albiol ha sostingut que «sempre» ha defensat que l’Ajuntament faci aquest pas, «però és cert que en el 99% dels casos, el jutge ho rebutja».

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO de Badalona