Del 14 al 16 d’agost

Els actes per la festivitat de Sant Roc posen fi a la Festa Major d’agost de Badalona

Els actes per la festivitat de Sant Roc posen fi a la Festa Major d’agost de Badalona

AJUNTAMENT DE BADALONA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Badalona ha tancat els actes de la Festa Major d’agost amb les celebracions tradicions de la festivitat de Sant Roc, un dels patrons de la quarta ciutat catalana. Han sigut tres dies marcats per la conjunció de tradició, cultura popular i actuacions musicals; els eixos centrals del programa de festes.

El dilluns 14 va concentrar activitats tradicionals com la tamborinada, el pregó, el ball a plaça, la cercavila, el castell de focs i també els concerts de Los 80 Principales i PD Tralla. Guillem Xicart, del Círcol, va ser l’encarregat de llegir el pregó. Ho va fer interpretant el personatge del Botifarreta, i criticant l’alcalde, Xavier García Albiol, per no ser present durant les festes badalonines d’estiu. El ball a la plaça va començar un cop es va poder sufocar un petit incendi en un dels xiprers de la plaça de la Vila, un foc provocat per les espurnes de les salves dels trabucs dels Miquelets.

El dimarts 15 les activitats es van estendre des de les religioses ‘Matinades’, l’‘Anada a Ofici’, l’‘Ofici’, la ‘Tornada d’Ofici’, fins a un dinar popular i un concert per a tots els públics a càrrec de Xarop de Canya amb l’espectacle ‘Terramar’, ballada de sardanes amb la Cobla Sabadell, el Bany de Bèsties i, molt entrada la nit, els concerts de Festa Major amb La Fúmiga i, a continuació, Figa Flawas i Julieta. El dia va ser de celebració de la festivitat de Santa Maria, una altra de les patrones de Badalona.

Notícies relacionades

La Festa Major ha arribat així a la fi aquest dimecres al migdia, amb diversos actes de cultura tradicional i popular, i una tamborinada de final de festa.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Badalona Festes