Depuració de responsabilitats

Acomiadada la cap de seguretat del Màgic Badalona per la seva gestió dels casos de violacions

El centre comercial confirma que se la va apartar com a retret a com va assumir les seves funcions en la voràgine d’agressions

CLAUS | Violacions grupals a Badalona: cinc claus per comprendre el problema

CONTEXT | Badalona condemna les violacions a menors i retreu a la Generalitat manca d’inversió a Sant Roc

Acomiadada la cap de seguretat del Màgic Badalona per la seva gestió dels casos de violacions

ZOWY VOETEN

2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

La cap de seguretat del centre comercial Màgic Badalona ha sigut apartada de les seves responsabilitats al centre comercial, segons ha avançat ‘Metrópoli Abierta’ i ha confirmat aquest diari a través de fonts del Departament de Premsa del mateix Màgic.

Segons aquestes mateixes fonts, la decisió va anar a càrrec de l’empresa que assumeix el servei de seguretat del centre, Davos Seguridad, com a retret a com la responsable va gestionar la voràgine de casos de violacions grupals a l’entorn del centre comercial que va sortir a la llum pública durant la primera meitat de l’any.

«Des del Màgic Badalona s’ha intentat col·laborar amb les autoritats i, analitzant la situació, es va prendre la decisió d’apartar aquesta persona», ratifiquen les fonts del centre comercial.

Des del centre comercial asseguren també que en l’últim cas de la detenció d’un noi, finalment arxivat a mitjans del mes de juliol passat, «la responsable de seguretat ja no exercia les seves funcions».

Fonts de l’Ajuntament de Badalona, per la seva banda, asseguren que l’administració local no ha tingut implicació en la decisió.

L’històric dels casos del Màgic Badalona

Des del juliol del 2022 i fins al juny del 2023, els Mossos investiguen vuit casos d’agressions sexuals grupals a Badalona. Hi ha 21 agressors identificats, dels quals 20 són menors d’edat.

El restant té 18 anys. Dels 20 menors, 13 d’ells tenen menys de 14 anys, de manera que no se’ls pot processar judicialment, són inimputables. De moment, hi ha sis detinguts. Almenys quatre dels agressors identificats han participat en més d’una agressió. En tres dels casos, agressors i víctimes formen part del mateix entorn.

Les tres primeres agressions sexuals que es van conèixer van tenir lloc als lavabos del Màgic Badalona, cosa que va col·locar el focus mediàtic en el centre comercial. Els acusats freqüentaven el lloc, i submergits entre l’anonimat de la clientela, van poder cometre els abusos. Quan els primers casos es van fer públics, el govern municipal va convocar la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra per millorar els protocols de seguretat al recinte.

Notícies relacionades

Van acordar el reforç de vigilants i que la policia patrullés a l’interior del Màgic. Tot i que els comerciants del centre consideren que són necessaris encara més vigilants, des que es va reforçar la seguretat al Màgic no s’han conegut nous agressions al seu interior.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO de Badalona