Acte central de campanya

Sabater reivindica el govern del 2015-2018 i fa una crida a aconseguir una «majoria absoluta» per frenar Albiol

  • ¿Qui guanyarà les eleccions a Badalona 2023? Aquestes són les prediccions més enllà de les enquestes

  • El ‘qui és qui’ de Badalona: així són els alcaldables de les municipals del 28M

Sabater reivindica el govern del 2015-2018 i fa una crida a aconseguir una «majoria absoluta» per frenar Albiol
3
Es llegeix en minuts
ACN

La candidata de Guanyem a Badalona, Dolors Sabater, reivindica el govern que va liderar entre el 2015 i el 2018 i fa una crida a tornar a aconseguir una «majoria absoluta» per frenar l’alcaldable del PP, Xavier García Albiol. «Som la garantia única, absoluta i certa que no passaran ni ell ni les seves polítiques», ha assegurat Sabater aquest diumenge a la nit en un acte de la formació.

La candidata a l’alcaldia ha avisat del «perill» que suposa el projecte del popular i ha alertat d’aquells que «acaben copiant les seves polítiques». Així mateix, ha presentat Guanyem com l’únic partit que «és de Badalona i per Badalona» i ha defensat la seva voluntat de «liderar un govern estable, forta i sense ressentiments». «Anem a l’entesa», ha afirmat.

Des del Teatre Cor de la Marina de Badalona, Sabater ha reivindicat el mandat de 2015-2018 com un exemple de polítiques fetes per a tota la ciutadania, amb processos participatius i pensant en tots els barris. «Som els que podem ser més útils per recosir la ciutat», ha insistit la candidata, que ha defensat que la seva organització és l’única que té en el punt de mira «la vida i els drets de les persones treballadores i la classe popular».

Pel que fa a propostes, Sabater ha defensat que la ciutat necessita deixar de banda la idea que «seguretat implica més policia», i ha afirmat que, si guanya l’alcaldia, restablirà la regidoria de Seguretat i Dignitat Humana. A part, per fer front al canvi climàtic i les onades de calor, la candidata també es proposa acabar amb els espais públics on «només hi ha ciment» i apostar per les zones verdes, així com convertir els equipaments públics en refugis climàtics i garantir que «tothom» pot accedir a les platges.

Entre altres coses, Sabater també ha reivindicat la necessitat de crear espais per als joves i ha defensat la proposta de creació d’un «casal jove» i una «fàbrica de creació» per donar oportunitats «a tot el talent de la ciutat» que ha de marxar davant la falta de projecció dins del municipi.

Així mateix, l’alcaldable ha recordat que el seu programa també recull la proposta que tots els desplaçaments en transport públic a equipaments mèdics siguin gratuïts, així com garantir que «tots els nens» tenen accés a casals, esplais i alimentació assegurada durant l’estiu.

No obstant, Sabater s’ha erigit com a representant d’una candidatura «útil» que és «la porta d’entrada» dels veïns a les institucions. «Fa molts anys que treballem per la ciutat», ha recordat.

Un ‘late night’ com a acte central de campanya

L’acte central de la candidatura de Guanyem Badalona va tenir el format d’un ‘late night’, conduït per Ana Polo. A l’escenari, que recreava una plaça de la ciutat, s’han pogut veure diversos elements que recordaven que es tractava d’un acte electoral: un senyal de stop que posava «Stop Albiol»; una parada d’autobús on es llegia «Destinació Ajuntament 2015 2023»; i un plafó informatiu que assenyalava dues direccions «Pl. d’Abandonar el Retret» i ‘C. de Recosir la Ciutat».

L’acte s’ha celebrat al Teatre Cor de Marina de Badalona, on s’ha acostat més d’un centenar de persones, i que ha comptat també amb les intervencions de l’actor i activista Willy Toledo; l’exvicepresident d’Òmnium Marcel Mauri; el diputat de la CUP Dani Cornellà, i la coordinadora de EUiA Mercedes Vidal, entre d’altres.

Mauri, expresident d’Òmnium Cultural i cap de gabinet de Sabater durant el govern del 2015-2018, ha fet valer la «mirada compromesa» de la candidata i l’ha reivindicat com una alcaldessa que governa per tots davant altres que ho fan moguts per interessos polítics, en clara referència al candidat del PP, Xavier García Albiol. «A Badalona s’han posat coses en llocs on no calien perquè hi havia algun lobby lligat a algun partit polític», ha criticat.

Notícies relacionades

Al seu torn, l’actor Willy Toledo, que tanca la llista de la candidata de Guanyem, ha carregat contra els partits que «sustenten el règim del 78» i ha defensat la política municipal com l’única eina des d’on veritablement es poden fer «polítiques d’esquerres». Quant a la cultura, Toledo ha assegurat que per promoure-la és necessari «descentralitzar-la», acostar-la a tots els barris, i incloure el sector al consistori.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona