Catalunya Media City

Guijarro assegura que Badalona «torna al mapa» amb la construcció del ‘hub’ digital a les Tres Xemeneies

Sintonia entre els ajuntaments del Besòs i la Generalitat durant la visita del president Aragonès al futur ‘hub’ digital de l’audiovisual i del videojoc

Guijarro assegura que Badalona «torna al mapa» amb la construcció del ‘hub’ digital a les Tres Xemeneies

DEPARTAMENT DE CULTURA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, han visitat aquest divendres el recinte de les Tres Xemeneies, l’espai on s’ubicarà el futur Catalunya Media City (CMC), dins del projecte de Hub Digital, Audiovisual i del Videojoc. Els han acompanyat l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete; el director del programa CMC, Marc López; i el secretari general de Territori, Joan Jaume.

L’alcalde Guijarro ha assegurat que «Badalona torna al mapa amb projectes com el del ‘hub’ digital de les Tres Xemeneies, que tindrà molts beneficis per a la ciutat». També ha aprofitat la visita del president per reivindicar «la necessitat de més consensos perquè Badalona avanci». Per la seva banda, l’alcaldessa Cañete ha declarat que el futur complex audiovisual «servirà com a palanca de transformació per a Sant Adrià i Badalona». El president, per la seva banda, ha volgut agrair a les dues alcaldies «haver cregut en el projecte des del primer dia».

Per al Govern, el CMC és «un projecte de país» que pretén convertir aquest espai icònic del Besòs en «un equipament referent a escala mundial per als sectors digital i audiovisual». De moment, la Generalitat ha apuntat les tres línies mestres del projecte, que consistiran en la instal·lació d’un ‘hub’ creatiu amb espais de ‘coworking’, laboratoris i incubadores de videojocs; un plató amb infraestructures punteres; i un espai d’acompanyament empresarial de la indústria.

Notícies relacionades

En aquesta línia, el president ha assegurat que el CMC «permetrà que la indústria digital i de l’audiovisual de Catalunya es converteixi en un motor europeu de la indústria de l’audiovisual i els videojocs que atraurà talent i inversions. Una aposta estratègica per crear llocs de treball de qualitat i contribuir al progrés de la zona de les Tres Xemeneies i el Besòs».

La visita es porta a terme pocs dies després que la Generalitat avalés el Pla Director Urbanístic, que comporta la construcció de 1.783 pisos.