Seguretat ciutadana

La Guàrdia Urbana Badalona recupera la ‘normalitat’ després d’un conflicte laboral de dues setmanes

  • L’ajuntament i els sindicats s’han emplaçat a obrir un procés de diàleg per mirar de buscar una solució satisfactòria

  • Setanta agents van agafar la baixa laboral fa un parell de setmanes, entre queixes de males condicions laborals al cos municipal

La Guàrdia Urbana Badalona recupera la ‘normalitat’ després d’un conflicte laboral de dues setmanes

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Guàrdia Urbana de Badalona (Barcelonès) va recuperar aquest dilluns la normalitat després que 70 agents agafessin la baixa laboral fa un parell de setmanes, entre queixes de males condicions laborals al cos municipal.

Segons va avançar aquest dilluns ‘La Vanguardia’ i van confirmar a Efe fonts municipals, les parts –l’ajuntament i els sindicats– s’han emplaçat a obrir un procés de diàleg per mirar de buscar una solució satisfactòria que ajudi a resoldre el conflicte.

«Estem oberts al diàleg i tots treballem perquè la Guàrdia Urbana de Badalona tingui l’equiparació amb altres cossos equivalents a poblacions com la nostra que es mereix», va destacar a Efe l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro.

L’alcalde va assenyalar que treballen perquè les millores es produeixin tant en el salari dels agents com en la reversió de la falta de materials, i també en l’augment del nombre d’efectius, i va destacar que «s’estan esforçant» per aconseguir-ho.

Segons van assegurar des del sindicat PSU a aquest mitjà, els efectius van anar tornant a la feina després de recollir el guant de l’ajuntament, que ha mostrat la seva predisposició a negociar una millora integral de les seves condicions laborals: «L’alcalde ens va demanar que parléssim i així ho farem».

Taula de negociació

Aquest dilluns la Guàrdia Urbana de Badalona ja va tornar a disposar de set patrulles policials als carrers, l’habitual en una jornada entre setmana.

El pas següent que s’ha de fer és la convocatòria d’una taula de negociació entre els treballadors i l’ajuntament per buscar solucions a problemàtiques que pateix la policia municipal, com ara la falta de pagament d’hores extraordinàries, el compliment del conveni laboral, la situació de la intendència de la Guàrdia Urbana o la renovació de material.

Notícies relacionades

Un total de 70 agents de la Guàrdia Urbana van començar una protesta mitjançant la petició de baixes mèdiques per «les males condicions laborals» que patien, que va deixar Badalona durant diversos dies gairebé sense servei de policia municipal, que es va haver de suplir amb reforços dels Mossos d’Esquadra.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO