70 baixes per «indisposició»

L’Ajuntament de Badalona acusa agents de la Guàrdia Urbana de fer «vaga encoberta»

  • El govern municipal es compromet a pagar les hores extres pendents, però avisa que no acceptarà «xantatges»

L’Ajuntament de Badalona acusa agents de la Guàrdia Urbana de fer «vaga encoberta»

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) ha denunciat que s’està fent una «vaga encoberta» en la Guàrdia Urbana de la ciutat després que 70 agents no hagin anat a treballar les últimes 24 hores per una «indisposició».

Les baixes en el cos arriben en plena plantada dels agents respecte a les hores extres, ja que es neguen a fer-ne més fins que el consistori els pagui les que els deu des de juliol.

El govern local ha assegurat avui divendres que aquest mes abonarà els diners pendents de les hores extraordinàries i així ho ha traslladat als agents. En un comunicat, però, també ha avisat que «mai acceptarà sotmetre la ciutat a cap xantatge».

El govern recorda que, en les últimes setmanes, el sindicat majoritari, SFP, i CCOO han firmat amb el consistori un acord per millorar les condicions salarials del cos amb un increment de més de 346.000 euros.

Aquests diners, recorden des de l’executiu local, se suma a les pujades salarials derivades dels pressupostos d’Espanya, amb un augment del 3,5% més un 7,5% per a 2023 i 2024.

Sense servei

La negativa dels agents a realitzar hores extres ha provocat que la comissaria de la Guàrdia Urbana s’hagi quedat sense servei d’atenció ciutadana durant algunes franges, una situació que ha obligat a derivar la ciutadania als Mossos d’Esquadra.

El regidor de Seguretat, Christian Carneado, ha garantit que «en cap moment» s’han desatès els serveis bàsics, en coordinació amb el cos dels Mossos.

Notícies relacionades

No obstant, des del PP, Xavier García Albiol ho rebat i assegura que a la ciutat no s’estan cobrint les necessitats bàsiques de seguretat. El líder popular acusa el govern de portar la Guàrdia Urbana a una «situació límit» i exigeix explicacions públiques i mesures «urgents» a l’alcalde Rubén Guijarro.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona