Crisi local

Badalona contracta seguretat privada per substituir agents de la Guàrdia Urbana en edificis públics

  • La mesura permet recuperar vuit policies per a tasques de seguretat ciutadana en plena crisi per la «vaga» d’hores extres

Badalona contracta seguretat privada per substituir agents de la Guàrdia Urbana en edificis públics
1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) ha contractat una empresa de seguretat privada per substituir els agents de la Guàrdia Urbana que fins ara feien tasques de vigilància a tres edificis públics –el Viver, l’antic Banc Central i l’ajuntament–.

Els nous vigilants passen a encarregar-se del control d’accessos d’aquests tres edificis i el consistori ‘allibera’ així un total de vuit agents de policia que assumiran tasques de seguretat ciutadana. El dispositiu, segons va informar el consistori, s’estendrà fins al 9 de gener.

La mesura arriba en plena crisi de la Guàrdia Urbana per la «vaga» d’hores extres que ha iniciat la plantilla per reclamar que se’ls paguin els serveis extraordinaris fets durant els mesos de juliol i agost.

Al Viver, la vigilància és de 24 hores i en torns de vuit hores. A l’antic Banc Central el control és en dies feiners i en dues franges, de les sis del matí a les dues del migdia i de les dues de migdia a les deu de la nit.

Notícies relacionades

A l’ajuntament, la seguretat privada hi serà a les nits (de les deu de la nit a les sis del matí) i les 24 hores en diumenges i dies festius. En tots els casos serà una vigilància «sense arma», detalla el consistori.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO