En període de vacances

Fepol reclama al contenciós les hores extres de la Guàrdia Urbana de Badalona de l’estiu del 2022

  • La investigació de la Fiscalia sobre els cobraments del 2021 ha fet que l’Ajuntament aturi nous pagaments

Fepol reclama al contenciós les hores extres de la Guàrdia Urbana de Badalona de l’estiu del 2022

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
ACN

El sindicat de policies locals Fepol ha reclamat via contenciós administratiu el pagament de les hores extres que els agents de la Guàrdia Urbana de Badalona (Barcelonès) han realitzat els mesos de juliol i agost, durant el seu període de vacances, i que l’Ajuntament encara no ha abonat.

Aquesta ha sigut durant molts anys una pràctica habitual per la falta d’efectius al cos, però la nova interventora municipal assegura que es tracta d’una pràctica que no és legal.

De fet, la Fiscalia investiga els pagaments realitzats a l’estiu del 2021, sota el mandat de Xavier García Albiol, i en contra de l’opinió d’Intervenció, que va emetre un informe desfavorable. Aquest document se suma al que també va fer la cap de recursos humans del consistori, que no avalava els pagaments.

A l’espera de l’arbitratge de la Generalitat

El govern municipal, per la seva banda, no vol obrir ara nous escenaris d’inseguretat jurídica i vol esperar a l’arbitratge de la Generalitat per decidir si paguen els imports pendents. El 2021, aquesta xifra es va elevar fins als 400.000 euros.

Segons càlcul del sindicat, es deuria als agents un import total pròxim als 200.000 euros per les hores extraordinàries realitzades en els mesos de juliol i agost del 2022.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el sindicat policial PSU ha convocat una concentració per a dimarts a la tarda a la plaça de la Vila de Badalona, coincidint amb la celebració de la sessió ordinària del ple municipal de l’octubre, amb l’objectiu de reclamar el pagament de les pagues pendents.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona