Rehabilitació «inviable»

L’edifici del carrer de Granada de Badalona desallotjat per esquerdes haurà de ser demolit

  • Dos informes, un, encarregat pels habitants de l’immoble, assenyala la ruïna tècnica de la construcció

L’edifici del carrer de Granada de Badalona desallotjat per esquerdes haurà de ser demolit

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN
El Periódico

El tercer tinent de l’alcaldia de l’Ajuntament de Badalona (Barcelonès), David Torrents; el regidor d’Espais Públics, Jordi Subirana, i la regidora del Districte 2, Rosa Trenado, van informar ahir, 7 de novembre, les famílies del número 22 del carrer de Granada que la rehabilitació d’aquest bloc de pisos és «inviable» i que s’haurà de demolir, segons informa en una nota el consistori badaloní.

Un informe tècnic encarregat pels mateixos propietaris assenyala l’estat de ruïna tècnica de l’immoble pel mal estat de l’estructura, i un altre informe dels serveis tècnics municipals indica la situació de ruïna econòmica, ja que el cost de rehabilitar l’edifici superaria el 50% de construir-ne un de nou.

Torrents, Subirana i Trenado van informar de la situació les famílies i els van assegurar que des de l’ajuntament, a través de l’Oficina Local de Vivenda i dels Serveis Socials, es continuarà prestant acompanyament per trobar solucions habitacionals als afectats.

Entre altres coses, diuen des del consistori de Badalona, es treballarà amb les entitats financeres per trobar una alternativa per als propietaris que tinguin la vivenda amb hipoteca. També s’acompanyarà les famílies en els tràmits que calgui portar a terme davant les companyies d’assegurances.

Estafats

Aquest edifici de Badalona va ser desallotjat el dijous 10 de març al matí després que part de la terrassa d’un dels pisos superiors cedís i apareguessin esquerdes a la façana. En total, han sigut vuit les famílies que han hagut de ser desallotjades

A més, les famílies del carrer de Granada desallotjades van denunciar haver sigut estafades el juny d’aquest mateix any.

Les vuit famílies van pagar 25.000 euros a una suposada empresa que havia d’encarregar-se d’apuntalar l’edifici; els afectats van denunciar que una persona els havia estat cobrant diversos pagaments, però va fugir sense fer cap actuació a l’edifici

Notícies relacionades

El consistori indica que se’ls ha ofert allotjament temporal i acompanyament durant tot el procés.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO