Cinc dotacions de bombers

Desallotjat un edifici a Badalona després de cedir una terrassa i l’aparició d’esquerdes

  • Des de Bombers de la Generalitat expliquen que cap persona ha resultat ferida

Desallotjat un edifici a Badalona després de cedir una terrassa i l’aparició d’esquerdes
1
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

Un edifici de Badalona (Barcelonès) ha sigut desallotjat el matí d’aquest dijous 10 de març després que part de la terrassa d’un dels pisos superiors hagi cedit i hagin aparegut esquerdes a la façana.

Segons expliquen des dels Bombers de la Generalitat, cap a les 11.19 h han rebut l’avís i s’han traslladat al lloc dels fets, al carrer Granada número 22, al barri de la Pau, amb cinc dotacions. Des del cos de Bombers assenyalen també que es tracta d’un edifici amb planta baixa i quatre pisos per sobre i que s’ha decidit desallotjar preventivament mentre s’estudien els danys. Així, des del cos remarquen a aquest diari que cap persona ha resultat ferida.

El regidor de Protecció a les persones i impuls comercial i tercer tinent d’alcalde de Badalona, David Torrents, ha explicat via xarxes socials que, en total, són vuit famílies les que han hagut de ser desallotjades. Així, per donar-los atenció, l’Ajuntament de Badalona ha obert als afectats el Centre Cívic de La Colina, ubicat a pocs metres del lloc dels fets, i ha mobilitzat els Serveis Socials municipals.

A més, segons assenyala Torrents, el govern badaloní ha activat el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), per si alguna o algunes de les famílies desallotjades requereixen un sostre on passar la nit. «Ho vivim amb preocupació perquè hi ha una esquerda molt important i veurem com acaba tot, però, de moment, per a tota la gent que avui hagi de dormir en algun lloc, activarem els recursos necessaris», remarca David Torrents.

Notícies relacionades

Per la seva part, des de Bombers assenyalen que també s’ha desallotjat preventivament les segones portes de l’edifici del número 24 del mateix carrer Granada –un total de tres vivendes més–, a l’espera dels informes tècnics. Així, abans d’abandonar el lloc, cap a les 14 h, el cos de Bombers ha tallat també els subministraments de gas i llum.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO