«Més un premi que una condemna»

La família de la parella envestida per un conductor begut a Badalona critica la pena: «Li ha sortit molt barat»

  • Els seus advocats recorreran la sentència perquè, malgrat castigar l’abandonament del lloc de l’accident, la consideren «baixa»

La família de la parella envestida per un conductor begut a Badalona critica la pena: «Li ha sortit molt barat»

ACN / Àlex Recolons

2
Es llegeix en minuts
ACN
El Periódico

La família de la parella que va morir a Badalona (Barcelonès) el 6 de març del 2020 envestida per un conductor que anava begut, drogat i amb el carnet caducat quan fugia de la policia, considera que la pena de 5 anys i 9 mesos que li han imposat és molt «baixa» i no s’ha fet justícia. «Estem molt enfadats. Al final li ha sortit molt barat matar els meus pares», denúncia laCarola, la filla gran del matrimoni.

Els advocats de la família han anunciat que recorreran la sentència perquè, tot i que, com va avançar aquest diari, per primera vegada castiga l’abandonament del lloc de l’accident, ho fa en grau de temptativa i imposant una pena molt inferior a la que creuen justa, que hauria de ser d’almenys vuit anys. El conductor anava a 133 km/h en un carrer limitat a 50. Per aquest cas, la Fiscalia de Barcelona va exigir, en consideració a aquesta reforma del 2019, un total de vuit anys i sis mesos de presó i l’acusació particular, onze anys i mig

No obstant, la sentència, que es va conèixer la setmana passada, condemna el conductor a 5 anys i 9 mesos de presó per conducció temerària, els dos homicidis per imprudència greu i un delicte de lesions. A més, per primera vegada, castiga l’abandonament del lloc de l’accident, un delicte que es va sumar en l’última reforma del Codi Penal.

Concretament, recull que el conductor, després d’impactar amb la motocicleta amb el seu vehicle, es va allunyar del lloc de l’accident «sabent que havia sigut greu». No obstant, el tribunal li aplica el grau de temptativa en la fugida perquè els Mossos d’Esquadra van poder detenir-lo a uns 90 metres del lloc.

«Més un premi que una condemna»

Javier Benito, advocat de la família, ha anunciat que recorreran la sentència perquè «no té encaix jurídic» que morin envestides dues persones i es parli d’imprudència quan el conductor era «conscient» del que estava fent. «Nosaltres entenem que és un dol eventual», afegeix. Tampoc veuen bé que només es condemni en grau de temptativa l’abandonament del lloc de l’accident perquè, tot i que la policia va poder detenir-lo als pocs metres, la seva voluntat manifesta era la d’anar-se’n del lloc dels fets.

Per la seva part, els fills denuncien que «no s’ha fet justícia» a la mort dels seus pares i reclamen que s’incrementi la pena de presó, perquè per a ells ha sigut «més un premi que una condemna», i que es reformi la llei perquè no es tornin a repetir casos com el seu.

Notícies relacionades

Paral·lelament, el despatx d’advocats Vosseler i diferents associacions han impulsat una campanya de recollida de firmes per modificar el codi penal amb vista a incrementar les penes en casos com aquest.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO