Coronavirus

Badalona tanca instal·lacions municipals davant l’augment de contagis de covid-19

  • Es clausuren biblioteques municipals, casals d’avis i centres cívics amb l’objectiu d’evitar la propagació de la pandèmia

Badalona tanca instal·lacions municipals davant l’augment de contagis de covid-19

ACN / Jordi Pujolar

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

El govern de Badalona (Barcelonès) ha decidit tancar temporalment diversos equipaments i espais municipals davant l’augment de contagis de covid-19 que pateixen la ciutat i el conjunt de Catalunya. Des de l’Ajuntament defensen que aquestes primeres «mesures indispensables» s’han adoptat a fi d’«eliminar les situacions de perill per a les persones» i prevenir l’extensió de la pandèmia.

Des del consistori expliquen també que aquestes mesures s’han pres tenint també en compte les restriccions adoptades per la Generalitat de Catalunya durant l’última setmana també amb l’objectiu de contenir els contagis de covid-19. Així, les mesures queden recollides en una Resolució, firmada pel regidor de l’Àmbit de Protecció Social a les Persones i Impuls Comercial, David Torrents, i entren en vigor aquest mateix dilluns 27 de desembre.

D’aquesta manera, durant el període de toc de queda decretat per la Generalitat de Catalunya, es mantindran tancats: el Badiu Jove, els Espais Joves, l’Oficina de Turisme, l’Escola del Mar i l’Escola de Natura. També es mantindran tancats durant aquest mateix espai de temps els casals d’avis municipals, els espais públics municipals del Centre Cultural el Carme, les biblioteques municipals i els centres cívics de la ciutat.

Finalment, a excepció que se sol·liciti cita prèvia, també es mantindran tancats a la ciutadania: els Serveis Bàsics d’Atenció Social (SBAS); les Oficines Municipals de Districte (OMD), el Servei d’Atenció a la Ciutadania (SAC) i el Servei de Gestió Tributària.

Les activitats a l’aire lliure es mantenen

Al seu torn, fonts municipals expliquen a aquest diari que no està previst prendre més mesures com la suspensió d’activitats a l’aire lliure, per la qual cosa activitats com la recepció dels Reis Mags o la Cavalcada es mantenen vigents.

A principis de juliol, amb la cinquena onada de la pandèmia fuetejant, l’Ajuntament de Badalona, en aquell moment amb Xavier García Albiol com a alcalde, va suspendre totes les activitats organitzades pel consistori que poguessin suposar aglomeracions de persones. Una cosa que, per ara, l’executiu municipal no contempla.

Coronavirus a Badalona

En data del 27 de desembre –últimes dades publicades per Salut–, Badalona acumula 38.079 casos positius de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. D’aquests 38.079 casos, 668 s’han detectat en residències.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, a Badalona han mort 511 persones des que va començar la pandèmia. Actualment, a les portes del Nadal, hi ha 57 veïns de la ciutat ingressats amb la malaltia. Fa dies que l’índex de risc de rebrot està disparat i es manté en nivells molt alts (1.931) i s’acosta ja a les xifres més altes a les quals s’ha arribat des de l’inici de la pandèmia (2.153).

Notícies relacionades

D’altra banda, 182.838 ciutadans de Badalona han rebut almenys una dosi de la vacuna. En total, 176.314 badalonins ja disposen de la pauta completa de vacunació.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO