Coronavirus

Badalona suspèn totes les activitats municipals que comportin aglomeracions davant l’augment de contagis

  • Des de l’Ajuntament també recomanen la suspensió d’activitats amb gran afluència de públic que tinguin caràcter privat

  • Els indicadors de l’estat de la pandèmia a la ciutat van arribar a xifres rècord aquest dilluns 5 de juliol

Badalona suspèn totes les activitats municipals que comportin aglomeracions davant l’augment de contagis
1
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

L’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) ha suspès,davant el creixement de la pandèmia a la ciutat i en el conjunt de Catalunya, totes les activitats organitzades pel consistori que puguin suposar aglomeracions de persones. Així, des del govern local també recomanen la suspensió d’activitats amb gran afluència de públic que tinguin caràcter privat.

L’executiu local ha donat a conèixer les mesures aquest 6 de juliol a través de la publicació d’un bàndol municipal firmat per l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, davant l’increment de contagis a causa de la Covid-19 a Catalunya. De fet, els indicadors de l’estat de la pandèmia a la ciutat van arribar a xifres rècord aquest dilluns 5 de juliol. Així, la durada d’aquestes mesures s’estableix fins a les 23.59 h del diumenge 11 de juliol.

Des de l’Ajuntament de Badalona, davant l’increment de contagis, creuen necessari «adoptar una sèrie de mesures en l’àmbit municipal per a la contenció del brot epidèmic», assenyalen des del consistori. Algunes de les quals, al ser més restrictives que les disposades per la Generalitat de Catalunya, en vista de Resolució SLT / 2048/2021, de 30 de juny, i davant la falta de competències, prenen el caràcter de recomanacions.

D’aquesta manera, les noves restriccions suposen la suspensió de la celebració de: les Nits al Port (divendres i dissabte); les Nits d’Estiu del Museu a l’Anís del Mono; l’homenatge a Josep Gual que organitzava l’Espai Betúlia, i la instal·lació d’una pantalla gegant al parc del Gran Sol, en cas que la selecció espanyola de futbol arribés a la final de l’Eurocopa.

La Covid a la ciutat

En data de 5 de juny –últimes dades publicades per Salut–, Badalona acumula 23.745 casos positius de Covid-19 des del començament de la pandèmia. Actualment, hi ha 30 veïns de la ciutat ingressats amb la malaltia

Notícies relacionades

Per la seva banda, fa dies que el risc de rebrot està disparat en nivells extrems i ja ha arribat a la seva xifra més gran a la ciutat des de l’inici de la pandèmia: 1.322.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO