Conflicte laboral

Dos detinguts per cremar un taxi a Badalona per utilitzar plataformes ‘online’

  • Segons els Mossos, el conflicte laboral al sector del taxi es va reactivar l’any passat quan l’AMT va autoritzar els taxistes a utilitzar plataformes ‘online’

Vaga del taxi a Barcelona: Carrers tallats i altres afectacions al trànsit

Vaga del taxi a Barcelona: Carrers tallats i altres afectacions al trànsit

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Escuadra van detenir el 15 de setembre dues persones i van prendre declaració com a investigat a una tercera per amenaces i coaccions a un taxista que oferia els seus serveis a través d’una una empresa de transports ‘online’. Els arrestats tenen 53 i 32 anys, són de nacionalitat espanyola i pakistanesa, i estan vinculats a un atac contra un taxi que havia aparegut cremat uns dies abans a Badalona.

Segons els Mossos, el conflicte laboral s’ha reactivat al sector des que l’any passat l’AMT va autoritzar els taxistes a utilitzar plataformes ‘online’ per a la contractació dels seus serveis. En les últimes setmanes, alguns taxistes contraris a aquestes plataformes han protagonitzat alguns incidents contra taxistes que sí que en fan ús, sobretot, a Barcelona i especialment a l’aeroport de Barcelona-el Prat.

En aquest context, els investigadors van rebre la denúncia de dos taxistes que van ser amenaçats i coaccionats quan anaven a buscar els seus clients. Els agressors s’acostaven on s’havia de produir la recollida i intentaven convèncer el client que no pugés al taxi. Si no sortien cridaven, amenaçaven i gravaven amb els telèfons mòbils tant el vehicle com el conductor, i especialment el número de llicència, ja que es tracta de taxis de l’AMT. Aquestes accions solien ser compartides per les xarxes socials amb l’objectiu d’assenyalar i coaccionar aquests treballadors, ja que publicaven fins i tot les seves dades personals i els del vehicle.

Notícies relacionades

Un dels taxistes amenaçats és el propietari d’un vehicle cremat el 10 d’agost a Badalona. El taxi estava estacionat en un carrer de Badalona i va aparèixer amb l’interior cremat i el capó amb pintades contra la plataforma. La investigació va relacionar tres homes amb aquests fets i dos van ser detinguts el 15 de setembre passat als seus domicilis. Els detinguts van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció 1 de Badalona el dia 16 i es va decretar la seva llibertat amb càrrecs, tot i que la investigació continua oberta.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO