A Sant Roc

Els Mossos investiguen l’incendi d’un taxi a Badalona amb una pintada d’«Uber» al capó

  • La Guàrdia Urbana del municipi ha mirat de localitzar el propietari del vehicle, però encara no han aconseguit trobar-lo

  • El succés s’ha produït en plena escalada de tensió entre el sector del taxi i les empreses de lloguer de vehicles amb conductor (VTC)

Els Mossos investiguen l’incendi d’un taxi a Badalona amb una pintada d’«Uber» al capó
1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir l’incendi d’un taxi al barri de Sant Roc de Badalona (Barcelonès), que tenia la paraula «Uber» pintada al capó. Tal com han confirmat a Efe fonts de la policia catalana, els fets van succeir aquest dimarts al carrer Jerez de la Frontera, on va ser incendiat un taxi que lluïa un adhesiu de la plataforma de mobilitat Free Now, malgrat la qual cosa li van pintar al capó la paraula «Uber».

Així es desprèn de diversos vídeos que circulen a les xarxes socials, en els quals pot veure’s el taxi aparcat i calcinat per dins, amb el vidre del parabrisa rebentat. De moment no hi ha detinguts i els Mossos continuen investigant per aclarir les circumstàncies del succés i trobar els responsables de l’incendi.

Fonts de l’Ajuntament de Badalona consultades per Efe han explicat que la Guàrdia Urbana ha mirat de localitzar el propietari del vehicle, però encara no han aconseguit trobar-lo.

Tensió entre el taxi i els VTCs

Aquest succés s’ha produït en plena escalada de tensió entre el sector del taxi i les empreses de lloguer de vehicles amb conductor (VTC) com Uber, Cabify i Free Now, que acusen de «pràctiques deslleials». De fet, les associacions Taxi Project i Élite Taxi Barcelona les van denunciar el mes de juny passat davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) per diverses infraccions i van demanar que se’ls imposessin sancions de fins a 10 milions d’euros.

Notícies relacionades

En el cas d’Uber, la companyia va abandonar Barcelona el febrer del 2019 després que entrés en vigor el decret de la Generalitat que obliga a precontractar els VTCs amb una antelació mínima de 15 minuts, però des del 15 de març torna a operar a la capital catalana amb un preu tancat per carrera només a través de l’aplicació, gràcies a l’aval de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET).

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO